La Repubblica: H βελγική δικαιοσύνη ζητά το «πάγωμα» λογαριασμών του Παντσέρι και της κόρης του

Στους συγκεκριμένους λογαριασμούς είναι πιθανό να κατατέθηκαν χρήματα που καταβλήθηκαν για δωροδοκίες, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η βελγική δικαιοσύνη ζήτησε από τους Iταλούς δικαστικούς να «παγώσουν» δυο τραπεζικούς λογαριασμούς του Αντόνιο Παντσέρι και της κόρης του, της Σίλβια Παντσέρι, σχετικά με την σκανδαλώδη υπόθεση δωροδοκίας και διαφθοράς, το λεγόμενο Qatargate.

Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, στους συγκεκριμένους λογαριασμούς είναι πιθανό να κατατέθηκαν χρήματα που καταβλήθηκαν για δωροδοκίες. 

Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ποιά ιταλική εισαγγελία πρόκειται να αναλάβει την όλη πρωτοβουλία, αλλά πιθανόν να είναι δικαστικοί της Λομβαρδίας, που έχει πρωτεύουσα το Μιλάνο.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ιταλία διεξάγονται ήδη έρευνες σε επτά «ύποπτους» λογαριασμούς του Παντσέρι, της κόρης του,Σίλβια, του βοηθού του και συντρόφου της Καΐλή Φραντσέσκο Τζόρτζι και του συνδικαλιστή Λούκα Βιζεντίνι.

Για την γυναίκα του, Μαρία Ντολόρες Κορλεόνι, έχει έγκριθεί ήδη το άιτημα έκδοσής της στο Βέλγιο ενώ στις 3 Ιανουαρίου η ιταλική δικαιοσύνη θα αποφανθεί για την έκδοση στο Βέλγιο της κόρης του πρώην ευρωβουλευτή και νυν κατηγορούμενου για διαφθορά, Αντόνιο Παντσέρι, Σίλβια. 

Πηγή: skai.gr