Qatargate: Γιατί δεν άσκησαν έφεση οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή - Ποια νέα πρόσωπα έβαλε στο κάδρο

Σε ένα μήνα που θα εξεταστεί το αίτημα της αποφυλάκισης αυτεπάγγελτα, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία σε επίπεδο πρωτοδίκη

Η Εύα Καϊλή θα παραμείνει στις φυλακές Χάρεν για ένα μήνα ακόμα καθώς οι δικηγόροι της δεν άσκησαν έφεση όπως θα μπορούσαν βάση νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ανταποκρίτριας στου ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες, Έφη Κουτσοκώστα οι δικηγόροι της δε θέλησαν να ασκήσουν έφεση διότι αν απορριφθεί το αίτημα τότε όταν θα γίνει η επόμενη εξέταση αυτεπάγγελτα πλέον, θα εξεταστεί από εφέτη ανακριτή, δυσκολεύοντας έτσι ίσως την κατάσταση. 

Σε ένα μήνα που θα εξεταστεί το αίτημα της αποφυλάκισης αυτεπάγγελτα, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία σε επίπεδο όμως πρωτοδίκη. Πρόκειται για μια πιο βοηθητική κατάσταση για την κυρία Καϊλή από το να την εξετάσει εφέτης ανακριτής. 

Ποια νέα πρόσωπα «καίει» στην απολογία 

Κατά την απολογία της η Εύα Καϊλή έδωσε και νέα ονόματα για τους ποιους έσπευσε να ειδοποιήσει μετά την έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι της οι οποίοι συνέλαβαν αρχικά το σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Σύμφωνα με τα όσα είπε το πρώτο πρόσωπο που προσπάθησε να ειδοποιήσει είναι τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι ο οποίος μιλάει  μόνο ιταλικά. Ωστόσο, δεν κατάφερε όπως είπε να τον βρει κι έτσι στη συνέχεια επικοινώνησε με δύο ακόμα ευρωβουλευτές, τον Μαρκ Ταραντέλα και την Μαρία Αρένα. Στο κάδρο βάζει επίσης και τον νυν αφεντικό του Φραντσέσκο Τζιόρτζι, Αντρέα Κουτσολίνο.

Παράλληλα, κατά την απολογία της η Εύα Καϊλή έδωσε και δύο ονόματα από λομπίστες που βρίσκονται γύρω από τον Παντσέρι. Πρόκειται για τους Τζουζέπε Μερόνι ο πρώην βοηθός του και ο Ντάβιντε. Επίσης, έδωσε κι άλλα ονόματα όπως η Σιμόνα, η Καρόλα, η Φραντσέσκα όπου όπως είπε υπήρχε ένα πάρε- δώσε μεταξύ τους.

Οι βελγικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες και ως κόμβο στο κύκλωμα διαφθοράς «βλέπουν» τις ΜΚΟ, αφού Πατσέρι και Ταλαμάγκα φέρεται να είχαν στήσει ένα δίκτυο με τουλάχιστον 12 ΜΚΟ με την ίδια έδρα. 
 

Πηγή: skai.gr