Κλείσιμο

Qatargate: Αύριο το πρωί η ακρόαση της Εύας Καϊλή - Η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει

Ποια επιχειρήματα θα χρησιμοποιήσει κατά την ακρόασή της η Εύα Καϊλή, προκειμένου να αποφύγει την προφυλάκιση - Επιμένει ότι δεν γνώριζε για τις δραστηριότητες του συζύγου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την ακρόαση της Εύας Καϊλή ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στο δικαστικό μέγαρο των Βρυξελλών. Η ακρόαση είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη στις 10:00 ώρα Ελλάδος όπου η δικαστής αναμένεται κατά το τέλος της ακρόασης να λάβει απόφαση για την προφυλάκιση ή μη της κυρίας Καϊλή ή αν θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στην Βρυξέλλες, Έφη Κουτσοκώστα, η ευρωβουλευτής αναμένεται να χρησιμοποιήσει αύριο το επιχείρημα πως είναι μητέρα ενός μικρού παιδιού, μόλις δύο ετών που χρειάζεται την φροντίδα της ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο η κυρία Καϊλή θα ισχυριστεί πως δε γνώριζε για τις δραστηριότητές του συντρόφου της ούτε για τις χρηματικές συναλλαγές που είχε με τον πρώην ευρωβουλευτή, Αντόνιο Πατσιέρι.

Σε σοκ η Εύα Καϊλή

Την ίδια στιγμή, η κυρία Καϊλή που βρίσκεται στις φυλακές του Χάρεν βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση καθώς δεν προαυλίζεται, ούτε συναναστρέφεται με άλλες κρατούμενες. 

Η συνάντηση που είχε σήμερα με τους δικηγόρους της, λίγες μόνο ώρες πριν την κρίσιμη ακρόαση διήρκησε πάνω από τέσσερις ώρες καθώς φαίνεται πως σχεδίαζαν με κάθε λεπτομέρεια την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει αύριο.

«Φύλλο και φτερό» το σπίτι των γονιών του Τζιόρτζι

Παράλληλα, οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να συλλέξουν όσο το δυνατό περισσότερα στοιχεία για το σκάνδαλο Qatargate που έχει κλονίσει το Ευρωκοινοβούλιο. Στο στόχαστρο έχουν μπει και οι γονείς του συντρόφου της Καϊλή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, εντόπισαν πριν από τρεις μήνες μεταφορές μεγάλων χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς που όπως δείχνουν τα στοιχεία αποδίδονται στους γονείς του Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Αυτό που εξετάζεται τώρα είναι αν οι γονείς του γνώριζαν την προέλευση των χρημάτων.

Μυστική συνάντηση Τζιόρτζι-Πατσιέρι με Καταριανούς

Άκρως αποκαλυπτικά είναι και τα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα η ιταλική εφημερίδα il Fatto Quotidiano η οποία περιγράφει λεπτομερώς τη μυστική συνάντηση που είχε στις 10 Οκτωβρίου ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι με τον Αντόνιο Παντσέρι και τους Καταριανούς στο ξενοδοχείο Steigenberger Wiltcher’s. Συγκεκριμένα, οι βελγικές Αρχές έχουν στα χέρια τους βίντεο από τη συγκεκριμένη συνάντηση λίγο πριν την έναρξη του Μουντιάλ. Στο υλικό υπάρχουν καταγεγραμμένες κινήσεις του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, του συντρόφου της Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι και του υπουργού Εργασίας του Κατάρ όπου αμέσως μετά τη συνομιλία που είχαν ο Πατσιέρι όπως φαίνεται φεύγει με «φουσκωμένο» χαρτοφυλάκιο.

Ομολογία Τζιόρτζι για «γραβάτες», «ρούχα» και η εμπλοκή της Μαυριτανίας

Σύμφωνα επίσης, με την La República, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι εξακολουθεί να είναι «ποταμός» αποκαλύψεων για την πολύκροτη υπόθεση. Όπως είπε στην απολογία του, όταν ήταν να πάρουν χρήματα λέγανε «πάμε να πάρουμε γραβάτες ή κουτιά ή ρούχα ή κοστούμια» «Πρόκειται για ποσά μερικών χιλιάδων ευρώ. Υπολογίζεται το συνολικό ποσό σε 50.000 ευρώ. Ερχόταν στις Βρυξέλλες ή πηγαίναμε στο Παρίσι στο διαμέρισμά του. Όταν πηγαίναμε να πάρουμε χρήματα λέγαμε ότι πηγαίναμε να πάρουμε γραβάτες ή ρούχα»ανέφερε. Όπως δήλωσε ο Πατσιέρι πρόκειται για χρήματα που προέρχονται από το Καταρ και το Μαρόκο ενώ ο Τζιόρτζι φέρεται να εμπλέκει και την Μαυριτανία στο σκάνδαλο.

Την ίδια ώρα, ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής εμπλέκει στην υπόθεση και νέα πρόσωπα. Φέρεται λοιπόν, να έδωσε πληροφορίες για τους ευρωβουλευτές Φραντσέσκο Κοτζολίνο από το Δημοκρατικό Κόμμα, τον σοσιαλιστή ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, για τον οποίο είπε «επισκέφθηκε το Κατάρ», αλλά και την Μαρία Αρένα για την οποία είπε «ξέρω ότι πήγε μια φορά στο Κατάρ και πήρε δώρα».
 

Πηγή: skai.gr