Κλείσιμο

Το παρασκήνιο της απόφασης Τσίπρα για την πρόταση μομφής

Αιφνιδιασμένοι εμφανίζονται ακόμη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την πρόταση μομφής που κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, λαμβάνοντας ξαφνικά το λόγο στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση οριστικοποιήθηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο και ο κ.Τσίπρας την επικοινώνησε με τον στενό πυρήνα των συνεργατών του, για να διατηρήσει το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Στο κάδρο της πολιτικής αντιπαράθεσης βάζει τρία ζητήματα: Τη διαχείριση της πανδημίας, τη διαχείριση της κακοκαιρίας Ελπίς, αλλά και την ακρίβεια.

Πάντως, όπως εκτιμάται, τη δεδομένη στιγμή η κίνηση Τσίπρα οδηγεί την κυβέρνηση σε συσπείρωση, παρά τις αρρυθμίες από την διαχείριση της κακοκαιρίας, ενώ παράλληλα «διαβάζεται» και ως προσπάθεια πίεσης προς το ΚΙΝΑΛ λόγω της καταγραφόμενης δημοσκοπικής του ανόδου. Όμως, ο κ.Τσίπρας είχε να αντιμετωπίσει και το εσωκομματικό μέτωπο που δημιουργήθηκε μετά τις προτάσεις του για αλλαγές στο καταστατικό του κόμματος και την εκλογή οργάνων από την κομματική βάση.

Η αντίδραση της κυβέρνησης, πάντως, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου ήρθε ήδη σε υψηλούς τόνους, δίνοντας το στίγμα της αντιπαράθεσης τις επόμενες τρεις ημέρες. Ειδικότερα, ο κ.Οικονόμου, δήλωσε: 

«Ο κ. Τσίπρας βλέποντας την πολιτική του απήχηση να φθίνει και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να είναι αμφίβολο, επιχειρεί μία κίνηση εντυπωσιασμού.

Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που προβλέπεται θα φανεί ανάγλυφα, τι εκφράζει και τι υπηρετεί ο καθένας. Θα είναι μίας πρώτής τάξεως ευκαιρία για μία συζήτηση εφ΄ όλης τη ύλης, μια συζήτηση που οι πολίτες θα έχουν άλλη μία ευκαιρία, να ακούσουν για την οικονομία, για τη θωράκιση της χώρας, για την υγεία, για το Κράτος Δικαίου, για το ψηφιακό μετασχηματισμό, για την ασφάλεια, για τη διαχείριση κρίσεων και για πολλά ακόμα. Θα ακούσουν για τις αποδόσεις αυτής της Κυβέρνησης, που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει.

Δε θα μιλήσω για τη σύγκριση, στο αποτέλεσμα, στο ύφος και στα πρόσωπα με τη δική του Κυβέρνηση, όχι μόνο γιατί αυτή είναι καταλυτική και αυταπόδεικτη, αλλά γιατί το δικό μας μέτρο σύγκρισης δεν είναι το αποτυχημένο χθες, που ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται να επαναφέρει, αλλά οι ανάγκες του σήμερα και οι προκλήσεις του αύριο».

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr