Κυβέρνηση για πρόταση μομφής: Ο κ.Τσίπρας φαντασιώνεται να επαναφέρει το αποτυχημένο χθες

Κυβέρνηση για πρόταση μομφής: Ο κ.Τσίπρας φαντασιώνεται να επαναφέρει το αποτυχημένο χθες

Απολύτως προβλέψιμη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου την πρόταση μομφής που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Ο κ. Τσίπρας βλέποντας την πολιτική του απήχηση να φθίνει και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να είναι αμφίβολο, επιχειρεί μία κίνηση εντυπωσιασμού.

Τόνισε ότι στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας θα φανεί ανάγλυφα τι εκφράζει και τι υπηρέτη ο καθένας και πως θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για εφ’ όλης της συζήτηση.

Οι πολίτες, πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου, θα ακούσουν την οικονομία, τις επενδύσεις, το  κράτος δικαίου, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τη διαχείριση κρίσεων και θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν για τις αποδώσεις της κυβέρνησης που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει.

«Δεν θα μιλήσω για τη σύγκριση, στο αποτέλεσμα, στο ύφος και στα πρόσωπα με τη δική του κυβέρνηση, όχι μόνο γιατί αυτή είναι καταλυτική και αυταπόδεικτη, αλλά γιατί το δικό μας μέτρο σύγκρισης δεν είναι το αποτυχημένο χθες, που ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται να επαναφέρει, αλλά οι ανάγκες του σήμερα και οι προκλήσεις του αύριο», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ολόκληρη η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Ο κ. Τσίπρας βλέποντας την πολιτική του απήχηση να φθίνει και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να είναι αμφίβολο, επιχειρεί μία κίνηση εντυπωσιασμού.

Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που προβλέπεται, θα φανεί ανάγλυφα τι εκφράζει και τι υπηρετεί ο καθένας. Θα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία συζήτηση εφ' όλης τη ύλης, μια συζήτηση που οι πολίτες θα έχουν άλλη μία ευκαιρία να ακούσουν για την οικονομία, για τη θωράκιση της χώρας, για την υγεία, για το Κράτος Δικαίου, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, για την ασφάλεια, για τη διαχείριση κρίσεων και για πολλά ακόμα.

Θα ακούσουν για τις αποδόσεις αυτής της Κυβέρνησης, που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει. Δεν θα μιλήσω για τη σύγκριση, στο αποτέλεσμα, στο ύφος και στα πρόσωπα με τη δική του Κυβέρνηση, όχι μόνο γιατί αυτή είναι καταλυτική και αυταπόδεικτη, αλλά γιατί το δικό μας μέτρο σύγκρισης δεν είναι το αποτυχημένο χθες, που ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται να επαναφέρει, αλλά οι ανάγκες του σήμερα και οι προκλήσεις του αύριο.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr