Βουλευτές στο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ηράκλειο: Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να σηκώσει ξανά την Ελλάδα

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μελών της κυβέρνησης, πλήθους στελεχών και μελών της ΝΔ, αλλά και τοπικών φορέων, ξεκίνησε το προσυνέδριο του κόμματος στο Ηράκλειο.

   Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε η βουλευτής Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία στον χαιρετισμό της ανέφερε ότι η κυβέρνηση από την πρώτη της μέρα αντιμετώπισε κρίσεις αλλά «θα τα βγάλουμε πέρα, όπως τα βγάλαμε και με όλες τις άλλες κρίσεις» προσθέτοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει το αίσθημα ευθύνης να μπορέσει να σηκώσει ξανά την Ελλάδα».

   Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην Κρήτη, τα νέα έργα και τις υποδομές που έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης, όπως τον ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο Καστελίου, τονίζοντας ότι «δίνουν νέα δυναμική στο νησί» και πρόσθεσε ότι στην Κρήτη οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά «τι σημαίνει η πραγματικότητα για τον τόπο μας και η πραγματικότητα σημαίνει ότι για πρώτη φορά η Κρήτη βλέπει να υλοποιούνται έργα τα οποία θα ήταν αδιανόητα επί εποχής και αλήστου μνήμης Τσίπρα».

    Η κ. Μπακογιάννη αναφερόμενη στην ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο, είπε ότι «εμφανίστηκε και έταξε ξανά λαγούς με πετραχήλια. Πολλά λεφτά, πολλά δισεκατομμύρια, μαγικές λύσεις. Όλα τα είχε ο μπαξές του κυρίου Τσίπρα, ένα πράγμα μόνο δεν μας είπε: που θα τα βρει αυτά τα λεφτά» συμπληρώνοντας ότι οι Έλληνες και οι Κρητικοί «είναι πλέον ψυλλιασμένοι και ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνουν οι υποσχέσεις» και πως στις επόμενες εκλογές, σε ένα χρόνο, όπως τόνισε, «η Κρήτη θα κάνει τη μεγάλη έκπληξη».

   Ο βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, στον χαιρετισμό του είπε ότι η ΝΔ είναι «η μόνη πολιτική δύναμη που τις δύσκολες αυτές ώρες εγγυάται την δημοκρατία, την σταθερότητα, την ασφάλεια, την ευημερία και εντέλει την προοπτική της χώρας» προσθέτοντας ότι «η συνταγή της μεθοδικής δουλειάς, της υπευθυνότητας, της σοβαρότητας δεν άλλαξε. Είναι η μέθοδος Κυριάκου Μητσοτάκη με την οποία κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, πριν από δυο χρόνια. Είναι η μέθοδος Κυριάκου Μητσοτάκη με την οποία ξεπερνάμε τις κρίσεις, κρατάμε την χώρα όρθια και βρισκόμαστε σταθερά και με μεγάλη διαφορά μπροστά στις δημοσκοπήσεις. Είναι η μέθοδος Κυριάκου Μητσοτάκη με την οποία ξεπεράσαμε την κρίση στον Έβρο. Την κρίση στο Αιγαίο. Την κρίση με την πανδημία. Με την ίδια μέθοδο θα ξεπεράσουμε και την κρίση με την ακρίβεια. Η ίδια μέθοδος θα μας ξαναδώσει τη νίκη στις επόμενες εκλογές. Είναι η μέθοδος Κυριάκου Μητσοτάκη που την επόμενη φορά θα κάνει και την Κρήτη μπλε».

    Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης, αναφέρθηκε σε έργα που έχουν πάρει τροχιά υλοποίησης στην Κρήτη, λέγοντας ότι «μέσα από κρίσεις βαριές, μέσα από κύματα που χτύπησαν το καράβι της πατρίδας και του κόσμου ολόκληρου, εμείς αντέξαμε γιατί έχουμε αυτές τις σταθερές θέσεις στις οποίες πιστεύουμε και υπηρετούμε, αλλά και γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι μία βαθιά λαϊκή παράταξη, με ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Σε αυτές τις ρίζες επιστρέφουμε, στον κόσμο τον απλό. Αυτός είναι ο κόσμος που μας δίνει τη δύναμη να αντέχουμε έως σήμερα και στη βάση αυτών των θέσεων και αυτής της ζωντανής σχέσης με την ελληνική κοινωνία θα πορευτούμε και την επόμενη μέρα, διεκδικώντας και την επόμενη τετραετία με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

    Από την πλευρά του ο βουλευτής Χανίων Βασίλης Διγαλάκης, είπε ότι «το σύνθημα είναι σαφές» συμπληρώνοντας ότι «συνεχίζουμε μπροστά, συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις, συνεχίζουμε να δίνουμε λύσεις, συνεχίζουμε να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Αφήνουμε πίσω τους πολιτικούς μας αντιπάλους στα αδιέξοδα, στην εσωστρέφεια, στον λαϊκισμό και στις αυταπάτες τους. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη υπεύθυνη πολιτική δύναμη η οποία εγγυάται τη σταθερότητα, εγγυάται την ανάπτυξη της χώρας, εμπνέει την εμπιστοσύνη των εταίρων».

   Αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στο προσυνέδριο, ο βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης, είπε ότι «η Νέα Δημοκρατία παραμένει η μεγάλη φιλελεύθερη λαϊκή παράταξη της χώρας, πλειοψηφούσα στην ελληνική κοινωνία» ενώ σχολιάζοντας τον προσυνεδριακό διάλογο είπε ότι «είναι μία καλή ευκαιρία, πέρα από τη διαμόρφωση των ιδεών, των απόψεων για τις επόμενες εκλογές που έρχονται μετά από ένα χρόνο, να κάνουμε τον απολογισμό μας. Νομίζω ότι ο απολογισμός, στην Κρήτη συγκεκριμένα, θα είναι όχι μόνο θετικός αλλά σίγουρα θα μας επιβραβεύσουν και οι πολίτες».

    Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ανέφερε ότι «ξεπερνάμε την κρίση, ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον της Ελλάδας. Ξεκινάμε τη μεγάλη μάχη για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ερχόμενες εκλογές. Καλή επιτυχία στο 14ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, καλή επιτυχία στην παράταξη μας και "γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε" ας αναφωνήσουμε ζήτω η Νέα Δημοκρατία».

    Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος αναφερόμενος στην ψήφο ενόψει των εκλογών, όποτε αυτές γίνουν, είπε ότι ο πολίτης «δεν είναι ώρα να πάει διαμαρτυρόμενος ή εκνευρισμένος. Είναι ώρα να πάει με σκέψη για να μπορέσει να καταλάβει, ποιο είναι το σωστό και ποιο όχι. Ποιος είναι νοικοκύρης και ποιος όχι, ποιος είναι εργατικός και ποιος τεμπέλης σε κότερα με πούρα. Ποιος σκέφτεται δεύτερη φορά αριστερά και ονειρεύεται και θέλει να ξαναφέρει μία κομματοκοκρατία» συμπληρώνοντας ότι «τους λέμε ας ονειρεύεστε δεύτερη φορά, εμείς θα έχουμε και πάλι ομοιογενή και αποτελεσματική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη» και πως στο συνέδριο του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει και πάλι την εμπιστοσύνη των συνέδρων.

    Ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μπρατάκος, από το βήμα του προσυνεδρίου στο Ηράκλειο μίλησε για τα έργα ανάπτυξης που έχουν γίνει, τονίζοντας ότι «η διαφορά είναι ότι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ έμειναν στις υποσχέσεις. Αυτή η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον πρόεδρο του κόμματος μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναν Κρητικό, κάνει πράξη. Και μόνο για αυτό το λόγο αξίζει να κερδίσει την αναγνώριση και την ψήφο της Κρήτης στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν». Ο κ. Μπρατάκος αναφερόμενος σε ένα, όπως είπε, νέο οικονομικό μοντέλο που χτίζεται στην Ελλάδα, «μέσα από μία δυναμική βιώσιμης ανάπτυξης του τουρισμού της θαλάσσιας οικονομίας, μέσα από την ενδυνάμωση του πρωτογενή τομέα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδείξει ότι μπορεί να υπηρετήσει αυτό τον στόχο αποτελεσματικά και συγκροτημένα, με όραμα και υπευθυνότητα, με το όραμα και την υπευθυνότητα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη του πρωθυπουργού της χώρας μας».

   Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης, αναφέρθηκε στην παρουσία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου εκπροσώπησε τη ΝΔ, σχολιάζοντας, όπως είπε, τη λέξη «καθεστώς» που ακούστηκε.

    «Θα σταθώ σε μία λέξη που άκουσα πολλές φορές και απάντησα στη συνέχεια με την ομιλία μου στον κ. Τσίπρα, τη λέξη "καθεστώς" που χρησιμοποίησε για τον πρόεδρο μας και για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» λέγοντας ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» ενώ πρόσθεσε ότι «η παράταξη, το κόμμα που ανακάλυψε το δήθεν μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, αυτοί που τα στελέχη τους κάλεσαν να κλείσουμε, όπως είπαν, τους πολιτικούς μας αντιπάλους στη φυλακή για να κυβερνήσουμε, δεν πρέπει να μιλάνε για "καθεστώς". Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός γιατί έγιναν εκλογές και πήραμε αυτοδυναμία. Πήραμε την ψήφο του ελληνικού λαού και υλοποιούμε αυτό το οποίο λέγαμε προεκλογικά. Είναι μία νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση με την πανηγυρική ψήφο του ελληνικού λαού και φίλες και φίλοι θα είναι ξανά».

     Χαιρετισμό στο προσυνέδριο της ΝΔ απηύθυναν επιπλέον, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηρακλείου Ευάγγελος Καρκανάκης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ