Κλείσιμο

Γεροβασίλη από Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα παραδόσει μία δημοκρατία τραυματισμένη

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα παραδώσει μία τραυματισμένη δημοκρατία, υποστήριξε στην τοποθέτησή της η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, στην θεματική για την δημοκρατία και τους θεσμούς, στο πλαίσιο του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

   Υποστήριξε ότι «συντηρητικές κυβερνήσεις όπως η ελληνική μας έχουν συνηθίσει στον αυταρχισμό, στο συγκεντρωτισμό και στην περιστολή ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ατομικών και πολιτικών» και πρόσθεσε ότι «τέτοιες συμπεριφορές έχει αναπτύξει η κυβέρνηση σε μία σειρά τομείς: στο προσφυγικό, στα ΜΜΕ και τις διώξεις δημοσιογράφων, όπως η Γιάννα Παπαδάκου κι ο Κώστας Βαξεβάνης».

Πολυφωνία στην Ελλάδα δεν υπάρχει, υποστήριξε και πρόσθεσε: «Η υποβάθμιση της ΕΡΤ, η παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη με το λογισμικό παρακολούθησης "Predator" της ΕΥΠ, η συντριπτική υπεροπλία στην καταγραφή της κυβέρνησης και της ΝΔ από τα ΜΜΕ σε σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ και την υπόλοιπη αντιπολίτευση, οι διώξεις εισαγγελικών λειτουργών, όπως η Ελένη Τουλουπάκη».

Αναφέρθηκε στο «δήθεν» επιτελικό κράτος, το οποίο χαρακτήρισε υδροκέφαλο, πελατειακό κι εκφοβιστικό για τους πολίτες, ενώ μίλησε και για ζητήματα ως προς τον τρόπο νομοθέτησης στο Κοινοβούλιο- τον αποκάλεσε «άτακτο», «κακό» και «στα γρήγορα»-, και για την αστυνομία της οποίας τα «λυμένα χέρια» σημαίνουν παραβιάσεις του Συντάγματος και των νόμων». Υποστήριξε ακόμη ότι «θεσμικές δομές μένουν σε ρόλο παρατηρητή, αφού οι επικεφαλής Ανεξάρτητων Αρχών κι εποπτικών φορέων είναι κομματικοί εγκάθετοι αντί κοινής αποδοχής». Υπογράμμισε ακόμη «τους χιλιάδες διορισμούς εκτός ΑΣΕΠ».

   Κλείνοντας, επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία είναι εδώ για να αποκαταστήσει τη δημοκρατική λειτουργία του κράτους και των θεσμών και την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ