Πρόσκληση Μενδώνη σε Τσίπρα να επισκεφθούν την Ακρόπολη

Πρόσκληση Μενδώνη σε Τσίπρα να επισκεφθούν την Ακρόπολη

Με επιστολή της, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη προσκαλεί τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, όταν του το επιτρέχει το πρόγραμμα του.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει η ξενάγηση θα γίνει από τον Ακαδημαϊκό καθηγητή, Μανώλη Κορρέ.

Ανλυτικά η επιστολή: 

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, για την επιστολή της κας Μενδώνη προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα για επίσκεψη στην Ακρόπολη ασκεί κριτική στην υπουργό Πολιτισμού: 

«Αντί η κα Μενδώνη να προσπαθεί με επιστολές στον κ. Τσίπρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα αίσχη που έχει κάνει στην Ακρόπολη, περιμένουμε να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που της κατέθεσε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστόπουλου. Και κυρίως να απαντήσει στο ένα και απλό ερώτημα:

Ισχύει ή όχι η Σύμβαση Δωρεάς που έφερε στη Βουλή με την υπογραφή τριών υπουργών, η οποία στο Άρθρο 9 με τίτλο «Αναφορά Δωρεάς» ορίζει ότι θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή με την αναφορά: «Ο ανελκυστήρας πλαγιάς και ο φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη (Ιούνιος 2020)».

Εάν ισχύει, είναι κοινή συκοφάντης και βέβηλη. Εάν δεν ισχύει, είναι προφανές πως μετά τη θύελλα αντιδράσεων, παραβιάζει τη σύμβαση που η ίδια υπέγραψε.

Ας αποφασίσει τι από τα δύο ισχύει και ας έρθει να απαντήσει ως υπουργός στη Βουλή και όχι ως ξεναγός του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ακρόπολη.»

Πηγή: skai.gr