Πρώτο τετ α τετ Δένδια - Τσαβούσογλου το Σάββατο στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο

Ένα πρώτο τετ α τετ αναμένεται να έχουν το Σάββατο ο Νίκος Δένδιας με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη σκιά του μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων στο Αιγαίο το τελευταίο διάστημα.

Το Σάββατο είναι προγραμματισμένη η άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο, κι εκεί θα βρίσκεται και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Στην ατζέντα των συζητήσεων των υπουργών στο ΝΑΤΟ θα βρεθεί το ουκρανικό, αλλά και η πιθανή ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στη συμμαχία. 

Η συνάντηση θα ξεκινήσει με δείπνο εργασίας το Σάββατο, στο οποίο έχουν προσκληθεί επιπλέον οι υπουργοί Εξωτερικών της Φινλανδίας και της Σουηδίας και θα συνεχιστούν την Κυριακή. 

Ενδεχόμενο συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών με τον Αμερικανό ομόλογό του 

Στα σκαριά υπάρχει και συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες τη Δευτέρα 16 Μαΐου. Η συνάντηση πάντως, δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα. 

Ούτως η άλλως πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών θα μετέχει στις διευρυμένες συνομιλίες των δύο πλευρών, καθώς πέραν το κ. Δένδια στις ΗΠΑ θα μεταβούν και άλλοι υπουργοί με τον κ. Μητσοτάκη. Στις 17 Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα μιλήσει στο Κογκρέσο μετά από πρόσκληση της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι. 

Πηγή: skai.gr