Προς σχέδιο (απόλυτη) ελευθερία: Τι θα ανακοινωθεί την Τετάρτη για τους εμβολιασμένους

Προς σχέδιο (απόλυτη) ελευθερία λόγω των εμβολιασμών τείνει η κυβέρνηση, καθώς η απόσταση από το τείχος ανοσίας παραμένει ακόμα μεγάλη. Τις ανακοινώσεις προανήγγειλε το πρωί στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Οι εμβολιασμένοι θα πάψουν να έχουν τους περιορισμούς που υπάρχουν ακόμη και σήμερα, είναι δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουν ελευθερία κινήσεων και στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας, δηλαδή να έχουν ελευθερία κινήσεων ακόμα και μετά τη 1 το βράδυ όντας και όρθιοι στα κέντρα διασκέδασης, όταν βέβαια είναι μόνο για εμβολιασμένους. 

«Θα είναι πολύ πιο εμφανής η κανονικότητα στη ζωή των εμβολιασμένων συγκριτικά με τους ανεμβολίαστους» σχολίαζαν στον ΣΚΑΪ κυβερνητικά στελέχη.

Παράλληλα, τις επόμενες μέρες αν όχι την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί η συμβουλευτική επιτροπή του υπουργού Υγείας, η επιτροπή δημόσιας υγείας όπως θα ονομάζεται, η οποία θα είναι μια μικρή επιτροπή περίπου επτά ατόμων. Διευκρινίζεται ότι θα παραμείνει και η  επιτροπή εμπειρογνωμόνων η οποία θα έχει κι αυτή ένα συμβουλευτικό ρόλο, αλλά τις κύριες συμβουλές θα τις δίνει αυτή η επιτροπή στον υπουργό για όλα τα θέματα δημόσιας υγείας όχι μόνο τα θέματα του κορωνοϊού. 

Πλέον είναι οι πολιτικές αποφάσεις που θα παίρνονται, και θα έχουν ξεκάθαρο μήνυμα: δεν ξανακλείνει η χώρα, και οι εμβολιασμένοι θα έχουν μια κανονικότητα στη ζωή τους, αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να εκπέμψει την Τετάρτη η κυβέρνηση.  

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση σε συεννόηση με την επιτροπή των ειδικών, επεξεργάζεται σχέδιο για περισσότερες ελευθερίες για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες.

Σήμα για ένα ακόμα βήμα επιστροφής στην «κανονικότητα» για τους εμβολιασμένους εξέπεμψε τη Δευτέρα και ο Μάριος Θεμιστοκλέους ενόψει των ανακοινώσεων του Θάνου Πλεύρη την Τετάρτη. 

Πηγή: skai.gr