Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις Πλεύρη για την «κανονικότητα» των εμβολιασμένων

«Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown» δήλωσε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο φετινός Οκτώβριος δεν έχει σχέση με τον περσινό καθώς ακόμα και στις περιοχές που παρατηρείται πίεση στο ΕΣΥ, η πίεση αυτή απέχει πολύ από παλαιότερα.

Συστήνεται νέα επιτροπή ειδικών - Το αντικείμενό της

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν στον ΣΚΑΪ πως την προσεχή Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για να εκπέμπονται πολύ καθαρά μηνύματα σε σχέση κυρίως με τους εμβολιασμένους, για τον ΕΟΔΥ, αλλά και για τη σύσταση μιας νέας συμβουλευτικής επιτροπής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εν λόγω επιτροπή θα συμβουλεύει την κυβέρνηση για ζητήματα που αφορούν την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και θα είναι διαφορετική με την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων για τον κορωνοϊό.

Ανακοινώσεις Πλεύρη για εμβολιασμένους - Το σχέδιο για ελευθερία «σε σημείο κανονικότητας»

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση σε συεννόηση με την επιτροπή των ειδικών, επεξεργάζεται σχέδιο για περισσότερες ελευθερίες για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες.

Ειδικότερα ανέφερε ότι εκεί που βρίσκονται πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες και άρα ο κίνδυνος μετάδοσης δεν είναι τόσο μεγάλος χρειάζεται ένα καθεστώς πολύ μεγαλύτερης ελευθερίας, «να φτάνουμε δηλαδή στο σημείο κανονικότητας».

Σε χώρους μικτούς, πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, θα πρέπει να υπάρχουν περιοριστικά μέτρα για την προστασία και όχι τιμωρητικά, όσων έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν. Ταυτόχρονα, σημείωσε ο κ. Πλεύρης, ενισχύεται το σύστημα υγείας ώστε να υπάρχει η δυνατότητα περίθαλψης σε όποιον τη χρειαστεί.

Τόνισε κατηγορηματικά ότι άπαξ και υπάρχει εμβόλιο, γίνονται τεστ και το σύστημα υγείας είναι θωρακισμένο, η οικονομία δεν κλείνει, δεν θα τιμωρηθούν οι εμβολιασμένοι έναντι των ανεμβολίαστων.

Πηγή: skai.gr