Προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για Γαλάζια Πατρίδα-Ακάρ: Οι Έλληνες να συμπεριφέρονται σαν το μπόι τους

Έκδηλη είναι η ενόχληση της Άγκυρας στον απόηχο της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λιβύη. Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του και επανέλαβε τις βλέψεις του περί Γαλάζιας Πατρίδας. 

Στην ομιλία του είπε ότι χαιρετίζει τα μέλη του Ναυτικού που υπερασπίζεται τη Γαλάζια Πατρίδα, κυματίζουν τη σημαία και δεν αφήνουν περιθώρια σε όσους έχουν βλέψεις στα συμφέροντα και τα δικαιώματα της Τουρκίας. 

Μάλιστα, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη Λιβύη, μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι η συμφωνία που έχει υπογράψει με την Τουρκία έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα και των δύο χωρών στον φυσικό πλούτο στη Μεσόγειο.

Στο μεταξύ, πριν λίγη ώρα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, αναφέρθηκε με ιδιαιτέρως προσβλητικό τόνο στους Έλληνες τονίζοντας ότι πρέπει να συμπεριφέρονται ανάλογα με το μπόι και τα κιλά τους, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και μαθήματα περί εξοπλισμών. 

Για μια ακόμη φορά, ο Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι έχει στρατικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά, ενώ χαρακτήρισε τον αρχηγό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων,  κ. Κωνσταντίνο Φλώρο αγενή τονίζοντας ότι ξεπερνά κάθε όριο ευγένειας. 

Στον ίδιο τόνο, επισήμανε ότι «οι Έλληνες γείτονές μας έχουν πρακτικές παγκόσμιας πρωτοτυπίας. Χωρικά ύδατα 6 μίλια, ενώ μιλούν για εναέριο χώρο 10 μίλια. Λέμε να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο. Όπως η Λωζάννη και η Συνθήκη των Παρισιών. Περιμένουμε από τους Έλληνες γείτονές μας να μη βασίζονται σε άλλους και να συμπεριφέρονται σύμφωνα με το μπόι τους και τα κιλά τους. Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι γνωστή σε όλους. Τη μεγαλύτερη ζημιά την κάνει στον ίδιο το λαό της και ξοδεύει τα χρήματα για εξοπλισμούς. Η κούρσα των εξοπλισμών είναι μαθηματικά λάθος». 

Πηγή: skai.gr