Πρόεδρος της Δημοκρατίας για Μαριέττα Γιαννάκου: Φωτεινή παρουσία στον δημόσιο βίο

Τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια της Μαριέττας Γιαννάκου εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υπογραμμίζοντας ότι «υπήρξε μια σπουδαία πολιτικός, συνεπής στις αρχές της, σταθερή στις απόψεις της, τολμηρή στον δημόσιο λόγο, προοδευτική, ασυμβίβαστη και ταυτόχρονα διαλλακτική, μετριοπαθής, υπέρμαχος του διαλόγου».
      
      Υπογράμμισε, επίσης, το σθένος και την αξιοπρέπεια με την οποία έδωσε τις μάχες της σε κοινωνικό και προσωπικό πεδίο, και έκανε λόγο για μια αφοσιωμένη μητέρα, μια ευγενής οραματίστρια, η απουσία, της οποίας θα είναι ηχηρή και οδυνηρή.
      
      Ειδικότερα στη δήλωσή της η κ. Σακελλαροπούλου ανέφερε:

«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια της Μαριέττας Γιαννάκου, μιας φωτεινής παρουσίας στον δημόσιο βίο της χώρας μας, μιας υπουργού, μέλους του ελληνικού και του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, που έδωσε περιεχόμενο και ουσία σε κάθε πρωτοβουλία της, στην παιδεία, την υγεία, την κοινωνική αλληλεγγύη, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Υπήρξε μια σπουδαία πολιτικός, συνεπής στις αρχές της, σταθερή στις απόψεις της, τολμηρή στον δημόσιο λόγο, προοδευτική, ασυμβίβαστη και ταυτόχρονα διαλλακτική, μετριοπαθής, υπέρμαχος του διαλόγου. Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με σθένος και αξιοπρέπεια τις μάχες της στο κοινωνικό και το προσωπικό πεδίο, μια αφοσιωμένη μητέρα, μια ευγενής οραματίστρια. Η απουσία της θα είναι ηχηρή και οδυνηρή. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της. Καλό της ταξίδι».

Πηγή: skai.gr