ΚΑΙΡΟΣ

Προανακριτική: «Σφάχτηκαν» με το γάντι Πλεύρης-Μαρκόπουλος με Πολάκη

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Μπαρούτι μυρίζει από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης η Προανακριτική Επιτροπή, στην οποία καταθέτει σήμερα ως μάρτυρας ο Παύλος Πολάκης.

Αν και με το γάντι, τα λεκτικά «μαχαίρια» βγήκαν με το καλησπέρα σας, όταν ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ - που κατηγορείται από την πλειοψηφία για ομολογία γνώσης των προστατευόμενων μαρτύρων στην καταγγελλόμενη σκευωρία – επέλεξε να καθίσει στις θέσεις των μελών της μειοψηφίας αντί για τη θέση που είθισται να κάθονται οι μάρτυρες και στην οποία σε άλλες Επιτροπές κάθεται ο εκάστοτε υπουργός.

Κατά πληροφορίες, η στάση Πολάκη, πυροδότησε άμεσα τα εριστικά σχόλια βουλευτών της ΝΔ και δη των κ.κ. Πλεύρη και Μαρκόπουλου, με τους οποίους έχουν ανταλλάξει βαριές κουβέντες πριν την εξαίρεσή του από την Προανακριτική.

Ο διάλογος που διημείφθη φέρεται να έχει ως εξής:  

Θάνος Πλεύρης: Γιατί δεν κάθεσαι στην υπουργική θέση; (σ.σ. θέση εξεταζόμενων μαρτύρων)

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Εμείς σε θέλουμε «Υπουργό». Στα ψηλά, θα μας στραβολεμιάσεις εκεί που είσαι.

Παύλος Πολάκης: Μην ανησυχείς Μαρκόπουλε. Δεξιά βρίσκομαι. Θα με δεις.

O Παύλος Πολάκης φέρεται να αρνήθηκε ότι αποτελεί μάρτυρα, σχολιάζοντας δηκτικά ότι αισθάνεται κατήγορος.

Κατά πληροφορίες, σε πρώτη φάση σημείωσε ότι: «Σήμερα δεν νιώθω ότι είμαι μάρτυρας σε μια σκευωρία που έστησε ο Παπαγγελόπουλος  αλλά μέλος - κατήγορος μιας Επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis. Η χθεσινή διεύρυνση ήταν ομολογία αποτυχίας. Δεν της βγήκε η πρώτη Προανακριτική ότι είναι σκευωρία και γι' αυτό προχώρησε σε άλλες κατηγορίες. Το σκάνδαλο είναι υπαρκτό και συνέβαλε στη χρεοκοπία της χώρας».

Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως αρνείται να εξετάσει τον κ. Πολάκη με την ιδιότητα του μάρτυρα, προκειμένου προφανώς να μη νομιμοποιήσει την εξαίρεσή του από τη σύνθεση της Επιτροπής την οποία είχε καταγγείλει ως κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Πηγή: skai.gr