Ευτράπελα με άνοιγμα της κάλπης στην ψηφοφορία για την επέκταση κατηγορητηρίου Παπαγγελόπουλου

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Από τη μυστική ψηφοφορία επί της πρότασης της ΝΔ για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που είναι σε εξέλιξη από τις 12 το μεσημέρι, δεν έλειψαν ούτε τα ευτράπελα , όπως το άνοιγμα της κάλπης που αποφάσισε η Εφορευτική Επιτροπή, όταν ο «γαλάζιος» βουλευτής Ιωαννίνων, Σταύρος Καλογιάννης διαπίστωσε ότι είχε ρίξει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο χωρίς φάκελο όπως προβλέπουν οι κανόνες και κινδύνευε με ακυρότητα.

Το άνοιγμα της κάλπης για τον γκαφατζή Καλογιάννη της ΝΔ

Αφού διακόπηκε προσωρινά η διαδικασία, ώστε να μην ψηφίσει άλλος και με δεδομένο ότι το εν λόγω ψηφοδέλτιο ήταν το μοναδικό απλώς διπλωμένο κι όχι εσώκλειστο σε φάκελο, η Εφορευτική αποφάσισε ότι δεν τίθεται θέμα παραβίασης της μυστικότητας και έδωσε το πράσινο φως, ώστε να ανοίξει η κάλπη και ο βουλευτής να πάρει το ψηφοδέλτιό του ως ήταν διπλωμένο προκειμένου να το βάλει σε φάκελο και να το ρίξει εκ νέου.

Κύκλοι ΝΔ: Ο ενδεδειγμένος νομικά τρόπος το άνοιγμα της κάλπης

«Η Εφορευτική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα ότι ο πλέον ενδεδειγμένος νομικά τρόπος για να διασφαλιστεί η διαδικασία, ήταν αυτός», σχολίαζαν κύκλοι της ΝΔ αντιλαμβανόμενοι ότι η πρακτική που υιοθετήθηκε προκάλεσε αντιδράσεις.

Μεθοδεύσεις καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα της κάλπης

Μύδρους εναντίον ΝΔ και ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το περιστατικό για το άνοιγμα της κάλπης, το οποίο κατήγγειλε ως μεθόδευση και παραβίαση της μυστικότητας.

«Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία μας έχει συνηθίσει σε αντιθεσμικές και αντικοινοβουλευτικές συμπεριφορές. Δεν θα μπορούσε κανείς όμως να πιστέψει ότι θα ξεπερνούσε ακόμη και όρια που προσβάλλουν την ίδια την Δημοκρατία. Ο Πρόεδρος της Βουλής οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του για την άκυρη αυτή διαδικασία και να προστατεύσει το κύρος του Κοινοβουλίου», σχολίαζε το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Πηγή: skai.gr