Προανακριτική Παπαγγελόπουλου: Επιλεκτική συμπεριφορά Τουλουπάκη καταγγέλλουν ΝΔ – ΚΙΝΑΛ

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Σε κλίμα έντασης και εκνευρισμού ξεκίνησε η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στη Βουλή, εξαιτίας της επιλογής της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, να αποστείλει σε αυτή έγγραφα που είχε αιτηθεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας αλλά όχι κι εκείνα που είχαν ζητήσει μέλη από άλλα κόμματα.

Η συμπεριφορά της κ. Τουλουπάκη προκάλεσε τη σφοδρή ενόχληση και τις έντονες διαμαρτυρίες της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, που δια των Θανάση Πλεύρη και Βασίλη Κεγκέρογλου, την κατήγγειλαν ως επιλεκτική και προσβλητική, ζητώντας παρέμβαση του Προεδρείου της Επιτροπής προς την προϊσταμένη αρχή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

«Η κ. Τουλουπάκη πρόλαβε από την Παρασκευή που ο κ. Λάππας ζήτησε ορισμένα έγγραφα να τα βρει και να τα αποστείλει σήμερα στην Επιτροπή μας αλλά όλων των υπολοίπων τα αιτήματα τα αφήνει να εκκρεμούν εδώ και εβδομάδες. Γιατί; Γίνεται επιλεκτική μεταχείριση. Προτείνω να εκφράσουμε διαμαρτυρία και πιθανόν να ασκήσουμε και κάθε νόμιμο δικαίωμά μας ως Επιτροπή», φέρεται να σημείωσε ο Θάνος Πλεύρης εκ μέρους της ΝΔ.

Την έντονη ενόχλησή του εξέφρασε  εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής και ο Βασίλης Κεγκέρογλου, διερωτώμενος κατά πόσο η Ελένη Τουλουπάκη λειτουργεί κατ' εντολίν τρίτου.

«Νομίζω ότι δεν πρόκειται ούτε για απλή αμέλεια ούτε για αδιαφορία. Είναι συνέχεια της όλης μεταχείρισης της υπόθεσης. Το πρόβλημα είναι σύνθετο. Γιατί η κυρία Τουλουπάκη επιλέγει τί θα στείλει και τί όχι; Παίρνει από κάπου εντολές είναι σε συνεννόηση με κάποιον; Πρέπει ως Επιτροπή να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα», τόνισε κατά πληροφορίες ο κ. Κεγκέρογλου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η στάση της Εισαγγελέως Διαφθοράς προκάλεσε τη δυσαρέσκεια και του Προέδρου της Επιτροπής, Γιάννη Μπούγα, ο οποίος την χαρακτήρισε «προσβλητική», συμφωνώντας με την αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

«Είναι έως και προσβλητική η συμπεριφορά της κ. Τουλουπάκη. Προτείνω την κατάθεση δήλωσης δυσαρέσκειας ή και διαμαρτυρίας της Επιτροπής προς την Εισαγγελία Διαφθοράς», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

Η κατάθεση της πρώην Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικους που έχει κατονομάσει τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως τον περιβόητο «Ρασπούτιν» και φέρεται να τον έχει καταγγείλει για μεθοδεύσεις και αντιθεσμικές πρακτικές στην υπόθεση Novartis κι άλλες δικαστικές υποθέσεις, ξεκίνησε γύρω στις 16.30. Η ίδια μάλιστα μπήκε στην αίθουσα  φορώντας μεγάλα μαύρα γυαλιά ηλίου προς αποφυγή πιθανής απαθανάτισής της αφού είχε ήδη ζητήσει να μην την φωτογραφίσουν.