Προανακριτική: Αλλοίωση των πρακτικών εξέτασης Καλογρίτσα καταγγέλλει ο Παππάς - Ζητάει να ακούσει τη μαγνητοφώνηση

Αίτημα για να ακούσει δια του συνηγόρου του την πλήρη μαγνητοφώνηση των πρακτικών της χθεσινής εξέτασης του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή, ο Νίκος Παππάς, προκαλώντας ένταση μεταξύ των μελών της Επιτροπής και με τη ΝΔ να καταγγέλλει παρελκυστικό παιχνίδι καθυστερήσεων των εργασιών και της εξέτασης Καλογρίτσα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικότερα, ο κ. Παππάς καταγγέλλει την απαλοιφή από τα πρακτικά της ανάκλησης των ισχυρισμών του μάρτυρα περί ύπαρξης sms τα οποία διαθέτει και αποδεικνύουν τις καταγγελίες του για την  εικονικότητα της υπεργολαβίας με τη CCC, καθώς και διαγραφή της τοποθέτησης της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, που κατηγόρησε τον κ. Καλογρίτσα ότι σπιλώνει τον ΣΥΡΙΖΑ για να μην επιστρέψει τα 3 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και την  αντιπαράθεσή της ίδιας με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Σταύρο Κελέτση και την αναφορά σε «κομμωτήριο».

Ο κ. Παππάς ζητάει να ακούσει τη μαγνητοφώνηση της επίμαχης εξέτασης, δηλώνοντας πώς αν διαπιστωθεί ο ισχυρισμός του για απαλοιφή κρίσιμων δηλώσεων του μάρτυρα, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να υποβάλλει μήνυση κατά του Προέδρου της Επιτροπής για παραποίηση των πρακτικών. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ενδεχόμενη απόρριψη του αιτήματός του, συνιστά παραβίαση της αρχής της δίκαιης δίκης και καθιστά άκυρη τη διαδικασία.

Αυθαίρετη αλλοίωση των πρακτικών κατήγγειλε και η κ. Τζάκρη.

Το ζήτημα πυροδότησε μεγάλη ένταση μεταξύ βουλευτών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή. Βουλευτές της ΝΔ ερμήνευσαν τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως προσχηματικό «τερτίπι».  

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του εισηγητή της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη, που είπε κατά πληροφορίες πως:  «Έχουμε απ’ έξω τον μάρτυρα και κάποιοι εδώ διακόπτουν και καθυστερούν».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος από τη ΝΔ, που φέρεται να σημείωσε: «Κύριε πρόεδρε ο ΣΥΡΙΖΑ και πάλι λειτουργεί παρελκυστικά. Είμαστε εδώ μια ώρα και δεν έχει έλθει ακόμα ο μάρτυρας».

Πηγή: skai.gr