Κλείσιμο

Προανακριτική- Καλογρίτσας: Σχέδιο Παππά η αποκτήση καναλιού με εικονική υπεργολαβία

Στους «κεραυνούς» του κατά του Νίκου Παππά, για ενορχήστρωση σχεδίου απόκτησης καναλιού επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ με «μπροστινό» τον ίδιο και με χρήματα μέσω εικονικής υπεργολαβίας με τη CCC υπό την καθοδήγηση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και «φίλου» του σε ρόλο «προξενητή», φέρεται να επιμένει κατά την εξέτασή του στην Προανακριτική Επιτροπή, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.

Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε ότι διαθέτει πλήθος e-mail και sms, τα οποία αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του για την εικονικότητα της υπεργολαβίας με τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό, τα οποία και θα καταθέσει αν ο κ. Παππάς δεν τον υποστηρίξει για να αποκαταστήσει το όνομά του.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ πάντως η εξέταση του κ. Καλογρίτσα προκάλεσε αλλεπάλληλες εντάσεις από πλευράς βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που τον διέκοπταν συνεχώς, ζητώντας μάλιστα να γίνει η εξέταση παρουσία του δικηγόρου του κ. Παππά.

Στον αντίποδα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να αποδομήσουν τα καταγγελλόμενα από τον κ. Καλογρίτσα κατά του Νίκου Παππά, καθώς και τους ισχυρισμούς του περί έλλειψης ρευστότητας την εποχή του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, επικαλούνται την ύπαρξη εγγράφου από την Τράπεζα Αττικής, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Βλαδίμηρος Καλογρίτσας είχε καταθέσει σε αυτή 8 εκατομμύρια ευρώ  την 1η Ιουλίου 2016, πολύ πριν δηλαδή τον Αύγουστο οπότε και έγινε ο διαγωνισμός και πολύ πριν να γνωρίσει τους αδερφούς Χούρι της CCC.   

Παράλληλα, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, φέρεται να επιτέθηκε στον μάρτυρα, κατηγορώντας τον πως ενώ δηλώνει Αριστερό, εξυφαίνει ευφάνταστα σενάρια, με μοναδικό στόχο να αποφύγει να επιστρέψει τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Η κατάθεση διεκόπη νωρίτερα του προγραμματισμένου καθώς ο μάρτυρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζήτησε το φάρμακό του. Από τον κ. Καλογρίτσα ζητήθηκε να επανέλθει στην προανακριτική την Τρίτη (18/5) στις 12 το μεσημέρι.

Πηγή: skai.gr