Κλείσιμο

Πώς ο Πολάκης «έχυσε την καρδάρα με το γάλα»

Στον ΣΥΡΙΖΑ μπήκε ένα «αυτογκόλ» από το πουθενά θολώνοντας, εν μέρει, το μήνυμα της διεύρυνσης και της ανανέωσης που ήθελε να δώσει ο Αλέξης Τσίπρας με την ανακοίνωση του 75% των ψηφοδελτίων

Του Αντώνη Αντζολέτου

Δυο ήταν τα αποτελέσματα από το «αντάρτικο» του Παύλου Πολάκη. Να κερδίσει πόντους στη μάχη του σταυρού ο βασικός εσωκομματικός του «αντίπαλος» στα Χανιά, Γιώργος Σταθάκης, αλλά και να απομακρυνθεί το ενδεχόμενο ο έκτος στο ψηφοδέλτιο να είναι ο φίλος του, σύμφωνα με πηγές από την Κρήτη, Μιχάλη Χαιρετάκης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ μπήκε ένα «αυτογκόλ» από το πουθενά θολώνοντας, εν μέρει, το μήνυμα της διεύρυνσης και της ανανέωσης που ήθελε να δώσει ο Αλέξης Τσίπρας με την ανακοίνωση του 75% των ψηφοδελτίων.

Στην Πολιτική Γραμματεία του Σαββάτου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε το θέμα της υποψηφιότητας του πολιτευτή Μιχάλη Χαιρετάκη το οποίο παραπέμφθηκε μαζί με κάποια άλλα πρόσωπα στην αρμόδια Επιτροπή Ψηφοδελτίων. Ο βουλευτής Χανίων φέρεται να έθεσε το θέμα σε πηγαδάκι που σχηματίστηκε μετά τη συνεδρίαση του οργάνου δείχνοντας την ενόχλησή του για τη μη συμπερίληψή του κ.Χαιρετάκη στην τελική λίστα.

Ακολούθησε η ανάρτησή του που προκάλεσε συναγερμό στην Κουμουνδούρου. «Προφανώς από ''λάθος'' ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ δεν συμπεριελήφθη παρά τη χθεσινή εισήγηση της πολιτικής γραμματείας στην ανακοίνωση των ονομάτων για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Χανιά. Μέχρι να διορθωθεί το ''λάθος'' δεν ισχύει ούτε η δική μου υποψηφιότητα. Εγώ φίλους και συντρόφους δεν πουλάω, επειδή κάποιοι έχουν ανασφάλειες και συμπεριφέρονται με όρους διαδρόμου! Θα λυθούν στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή ΟΛΑ!!», έγραψε στο facebook ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρήθηκε πως ο «εκβιασμός» δεν μπορεί να μείνει αναπάντητος και ακολούθησε αυστηρό σχόλιο που απευθυνόταν στον βουλευτή: «Οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι συλλογικές και την τελική απόφαση για τη κατάρτισή τους έχουν τα όργανα του κόμματος. Η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια είναι εθελοντική για όλα τα στελέχη, βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Όποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, έχει κάθε δικαίωμα να μη συμμετάσχει σε αυτά».

Οι συζητήσεις μεταξύ των στελεχών στην Κουμουνδούρου φούντωσαν, καθώς πολλοί θυμήθηκαν τις παλαιότερες αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη που προκαλούσαν έντονες συζητήσεις μέσα στα όργανα. Είναι γεγονός πως το τελευταίο διάστημα με τις έρευνες που έχει κάνει για πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, σε σχέση με οικονομικές καταγγελίες, το κλίμα είχε αλλάξει.

Είχαν σβήσει προηγούμενες «παρεμβάσεις του πληκτρολογίου», που είχαν  δώσει πάτημα στη γαλάζια παράταξη να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατάφερε, όμως με μια κίνηση να «χύσει την καρδάρα με το γάλα», καθώς αρκετοί συνέδεσαν την ανάρτησή του με την παρουσία του Γιώργου Σταθάκη στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στα Χανιά και κατά πόσο μαζί με τον Μιχάλη Χαιρετάκη θα μπορούσε να «ψαλιδίσει» την υποψηφιότητά του. Σχόλια όπως «τα Χανιά δεν είναι δικά του» ακούστηκαν από στελέχη και βουλευτές του κόμματος σε ιδιωτικές συζητήσεις που έβλεπαν την εσωστρέφεια να επανέρχεται. Από την Κουμουνδούρου είναι ξεκάθαρο πως αμέσως «πέταξαν την μπάλα στο γήπεδο» του Παύλου Πολάκη αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθεί εκτός ψηφοδελτίων.

Η δεύτερη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη ήρθε να μειώσει την ένταση και σύμφωνα με πληροφορίες πρέπει να υπήρξαν παρεμβάσεις «ψυχραιμότερων δυνάμεων» μέσα στο κόμμα. «Χωρίς διαρροές και ΕΥΘΕΩΣ: Η συλλογική απόφαση εχθές στην πολιτική γραμματεία περιείχε 6 υποψήφιους στα Χανιά!! Αυτήν υπηρετώ τιμώντας και φιλία και συντροφικότητα και προσωπική αξιοπρέπεια. Προφανώς και ΟΛΑ θα λυθούν και θα αποφασιστούν με καθαρό και δημόσιο τρόπο στα όργανα του κόμματος. Αυτά και ΤΕΛΟΣ μέχρι τις συνεδριάσεις των οργάνων, γιατί ο Μητσοτάκης πρέπει να φύγει με ΚΡΟΤΟ και η άλλη φορά να είναι ΑΛΛΙΩΣ!!», ανέφερε.

Αυτή η ανάρτηση ήταν αρκετή για να θεωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πως το θέμα θεωρείται λήξαν.

Ουδείς δικαιούται να θέτει όρους για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια και αυτό είναι ένα μήνυμα που αφορά όλους, τόνιζαν. Από την Κουμουνδούρου ξεκαθαρίζουν πως οι αποφάσεις θα είναι συλλογικές και συντεταγμένες με σκοπό τη συγκρότηση των καλύτερων ψηφοδελτίων για τη νίκη και την πολιτική αλλαγή.

Πηγή: skai.gr