Κλείσιμο

Στο φουλ οι μηχανές της ΝΔ για την προεκλογική μάχη

Η Πειραιώς ήδη προετοιμάζει τους υποψηφίους της για τον προεκλογικό αγώνα

Της Πηνελόπης Γκάλιου

Mε την κλεψύδρα για το στήσιμο της κάλπης να αδειάζει όλο και περισσότερο, στελέχη και βουλευτές τις ΝΔ ετοιμάζονται πυρετωδώς πλέον για τις επερχόμενες εκλογές με ορίζοντα τον Απρίλιο και επικρατέστερη ημερομηνία την 9η Απριλίου, παρότι ο πρωθυπουργός δεν έχει αποκαλύψει ακόμη αν η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι αυτή που έχει σημειώσει στο ημερολόγιό του.

Η Πειραιώς ήδη προετοιμάζει τους υποψηφίους της για τον προεκλογικό αγώνα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ήδη έγινε το πρώτο σεμινάριο των υποψηφίων βουλευτών τόσο για την παρουσία τους στα μέσα ενημέρωσης όσο και για την επικοινωνία του κυβερνητικού έργου που θα προτάξουν και θα αναδείξουν κατά τη δραστηριότητά τους στις εκλογικές τους περιφέρειες, εστιάζοντας στα περιφερειακά και τοπικά έργα που αφορούν τις κατά τόπους κοινωνίες.

Έμφαση αναμένεται να δοθεί – όπως ήδη κάνουν τα κυβερνητικά στελέχη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός καθ' όλη τη διάρκεια της μακράς άτυπης προεκλογικής περιόδου που διανύει η χώρα- στη θετική ατζέντα και την κοινωνική πολιτικής της κυβέρνησης, όπως αυτή αποτυπώνεται με τις πολιτικές στο χώρο της υγείας, της παιδείας, της ενίσχυσης των νέων μέσα από τα στεγαστικά προγράμματα αλλά και της οικονομικής στήριξης της κοινωνίας στις αλλεπάλληλες κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η χώρα κατά την διακυβέρνηση της ΝΔ.

Αυτό άλλωστε αναμένεται να κάνει – σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- ακόμη πιο εμφατικά και ο πρωθυπουργός κατά τις περιοδείες του που θα ενταθούν το επόμενο διάστημα αλλά και σε κάθε δημόσια τοποθέτηση και παρουσία του, τονίζοντας ότι οι δεσμεύσεις του ίδιου και της κυβέρνησή του έγιναν πράξη παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, παραμένοντας συνεπής στις εξαγγελίες του.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει και το στίγμα του κυβερνητικού σχεδιασμού για την επόμενη τετραετία, εφόσον οι πολίτες τον εμπιστευτούν εκ νέου για μία ακόμη τετραετία, συνεχίζοντας στη λογική ότι θα προχωρήσει σε όλες εκείνες τις πολιτικές που θα ωθήσουν τη χώρα μπροστά και θα συνεχίσουν να στηρίζουν τους πολίτες, πάντα όμως χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η δημοσιονομική σταθερότητα. “Μετρημένα και κοστολογημένα” όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Στο πλαίσιο αυτό στο τέλος του μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί κατά το Υπουργικό Συμβούλιο της 28ης Φεβρουαρίου και η αύξηση του κατώτατου μισθού που θα ισχύσει από την 1η Απριλίου και η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και η τελευταία θετική εξαγγελία που θα ψηφιστεί πριν τη διάλυση της Βουλής για τις εκλογές.

Ωστόσο, πριν τις εκλογές αναμένεται ίσως ένα ακόμη Υπουργικό Συμβούλιο στις αρχές Μαρτίου το οποίο θα έχει απολογιστικό χαρακτήρα και θα αποτελέσει το εναρκτήριο “πυρ” της επίσημης προεκλογικής περιόδου, με την αντίστοιχη δήλωση προκήρυξης των εκλογών από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Μέχρι τότε θα έχουν οριστικοποιηθεί και τα ψηφοδέλτια της ΝΔ τα οποία είναι έτοιμα σχεδόν στο σύνολό τους, με ορισμένα τελευταία ονόματα να “αναμένουν” την έγκριση του πρωθυπουργού. Το ίδιο ισχύει και για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο χειρίζεται ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και φέρεται να έχει αποφασίσει πως στις έξι εκλόγιμες θέσεις θα επιλέξει τρεις γυναίκες και τρεις άντρες για λόγους πολιτικού συμβολισμού καθώς εκτιμά ότι οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται στη Βουλή.

Προς ώρας το το μόνο όνομα που ακούγεται ως δεδομένο στις εκλόγιμες θέσεις είναι αυτό του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, ενώ δεν αποκλείεται να περιλαμβάνεται ένα όνομα από το χώρο του αθλητισμού καθώς επίσης και ένας εκπρόσωπος της ομογένειας.

Πηγή: skai.gr