Πολιτική θύελλα για Γεωργούλη: Ήξερε ο Τσίπρας, λέει ο Γεωργιάδης - Είχε διαψεύσει τις καταγγελίες, λέει ο Κούλογλου

Αιχμή της πολιτικής συζήτησης που ξεκίνησε από χθες σε υψηλούς τόνους είναι εάν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε από πριν την υπόθεση - Αιχμές από το ΠΑΣΟΚ προς ΣΥΡΙΖΑ για τη δημοσιοποίηση του ονόματος της καταγγέλλουσας

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει η υπόθεση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος -όπως έγινε γνωστό χθες το απόγευμα δια στόματος της προέδρου του ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα- βαρύνεται με σοβαρές κατηγορίες για κακοποίηση σε βάρος γυναίκας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε αποστάσεις από τον ευρωβουλευτή, ανακοινώνοντας την αποπομπή τόσο από την ευρω-ομάδα όσο και από το κόμμα, ενώ ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης έκανε λόγο για «καταφανώς ψευδή και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια».

Αιχμή της πολιτικής συζήτησης που ξεκίνησε από χθες σε υψηλούς τόνους είναι εάν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε από πριν την υπόθεση και δεν την έμαθε χθες: 

Κούλογλου: Είχε διαψεύσει ο Γεωργούλης πριν από 2 χρόνια

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου είπε: «Υπήρχαν φήμες και για το λόγο αυτό ο κ. Γεωργούλης κλήθηκε αρμοδίως για να απαντήσει αν υπήρχε κάτι και το αρνήθηκε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Κούλογλου, ο συνάδελφος του είχε κληθεί από τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Παπαδημούλη, όταν υπήρξαν αυτές οι φήμες, πριν από περίπου 2 χρόνια και τις είχε διαψεύσει.

Σήμερα το πρωί ο Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε στο twitter: «Ο @syriza_gr  και η Ευρωομάδα μας αντέδρασαν ακαριαία, μόλις μάθαμε την καταγγελία κατά του ΕΒ Γεωργούλη. Η υπόθεση θα κριθεί από τις Βελγικές αρχές με τις νόμιμες διαδικασίες. Απαράδεκτη η δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας. Μηδενική ανοχή στην σεξουαλική παρενόχληση!».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ η καταγγελία για «βαριά ποινικά αδικήματα» σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη έγινε στις βελγικές αρχές το 2020 και προσωποποιήθηκε το 2020. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η καταγγελία είναι επώνυμη -και ως προς την καταγγέλλουσα και ως προς τον φερόμενο ως δράστη- από τον χρόνο πλησίον της πράξης.

Γεωργιάδης: Ήξερε και κάλυπτε ο Τσίπρας

Πάνω στο θέμα αυτό τοποθετήθηκε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήξερε και κάλυπτε τον Αλέξη Γεωργούλη: «Ως προς την υπόθεση αυτή καθαυτή προφανώς κανείς μας δεν μπορεί να λάβει θέση, είναι μια εν εξελίξει δικαστική διαδικασία, ο κ. Γεωργούλης έχει το τεκμήριο της αθωότητας όπως κάθε κατηγορούμενος.

Ως προς τα πολιτικά ζητήματα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Θέλω να υπενθυμίσω ότι όταν έγινε η καταγγελία κατά του Λιγάδη και η δίωξη κατά του Λιγνάδη όλος ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε μια δολοφονία χαρακτήρα και του Μητσοτάκη χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία του Μητσοτάκη από την Επίδαυρο μαζί με τον Λιγνάδη και την κ. Γκραμπόβσκι και βεβαίως μια δολοφονία χαρακτήρα της Λίνας Μενδώνη. Όπου η Λίνα Μενδώνη ήταν ξαφνικά απαράδεκτο που δεν γνώριζε τον χαρακτήρα του Λιγνάδη. Της ζητούσαν να… εξαφανιστεί από την Ελλάδα επειδή δεν ήξερε το ποιόν του Λιγνάδη», είπε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε:

«Φαντάζεστε τώρα όλη η Νέα Δημοκρατία να εξαπωλήσει όλους τους λογαριασμούς στο twitter και στο facebook και να δείχνει τις φωτογραφίες και τις σέλφι του Γεωργούλη με τον Τσίπρα; Και να αρχίσει να λέει 'ΣΥΡΙΖΑ παιδοβιαστές, ΣΥΡΙΖΑ βιαστές, ΣΥΡΙΖΑ ξυλοδαρμοί γυναικών'; Δεν σας λέω ότι θα το κάνουμε, αλλά θέλω να αναδείξω την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν έγινε η ιστορία με τον Κολωνό, ξεκίνησαν μέχρι να βγει ότι είναι εμπλεκόμενο και δικό τους κομματικό στέλεχος, ξεκίνησαν και έλεγαν ΝΔ παιδοβιαστές. Με την ίδια λογική, φαντάζεστε να κάνουμε κι εμείς σαν ΝΔ το ίδιο πράγμα τώρα; Να λέμε σε όλα τα κανάλια και σε όλα τα social media για ΣΥΡΙΖΑίους που δέρνουν ή βιάζουν τις γυναίκες; Όχι βέβαια. Πρέπει να καταλάβει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ πως όσο πολιτεύεται με τοξικότητα, αυτά θα λούζεται. 

Είναι απολύτως προφανές ότι ο Τσίπρας το ήξερε και τον κάλυπτε γιατί μια τέτοια έρευνα δεν μένει κρυφή τρία χρόνια. Θα πρέπει κανονικά ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη για την δολοφονία χαρακτήρων που πραγματοποίησε στην υπόθεση Λιγνιάδη και όχι μόνο. Θα πρέπει επιτέλους, να συμφωνήσουμε πως δεν μπορεί να φταίνε συνολικά τα κόμματα για μια συμπεριφορά ενός προσώπου» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

ΠΑΣΟΚ: Δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαρροή του ονόματος

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ στέκεται στο γεγονός της δημοσιοποίησης στα μέσα ενημέρωσης του ονόματος της καταγγέλλουσας, παρ' όλο που δεν υπήρχε στον φάκελο που κατατέθηκε στην ευρωβουλή, όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες, Έφη Κουτσοκώστα.

Η Χαριλάου Τρικούπη δείχνει μάλιστα απευθείας τον ΣΥΡΙΖΑ: «Κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές από το ΣΥΡΙΖΑ, που κόπτονται για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου είναι οι ίδιοι που έσπευσαν να διαρρεύσουν ονόματα παραβιάζοντας οποιαδόποτε έννοια ποινικής προδικασίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ 100,3.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι το όνομα δεν διέρρευσε με συναίνεση του θύματος.

Επίσης ο κ. Μάντζος τόνισε ότι πρόκειται για πολύ σοβαρή νομική καταγγελία, που αφορά σε πολύ σοβαρά ποινικά αδικήματα. Πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να δίνονται πολιτικές προεκτάσεις στην υπόθεση, επισημαίνοντας ότι αυτές τις πολιτικές προεκτάσεις έδωσε ο ίδιος ο εμπλεκόμενος, και αποπειράθηκε να το κάνει άμεσα, από τις πρώτες ώρες.

«Είναι ντροπή και όνειδος η προσπάθεια πολιτικής εργαλειοποίησης μιας πολύ σοβαρής ποινικής υπόθεσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr