10 οι Έλληνες νεκροί στην Ουκρανία - Ακόμη 4 ομογενείς σκοτώθηκαν στο χωριό Σαρτανά - Καταδίκη από ΥΠΕΞ

Καινούργια επίθεση στο χωριό Σαρτανά, με ακόμα τέσσερις ομογενείς νεκρούς, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Συνολικά τα θύματα είναι 10 ομογενείς από τρεις επιθέσεις, δυο στο Σαρτανά και ένα στο χωριό Μπουγάς.

"Οι από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων στο χωριό Σαρτανά κοντά στη Μαριούπολη συνεχίζονται" τονίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες. Από τις δύο προηγούμενες επιθέσεις τραυματίστηκαν έξι ομογενείς, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. 

Τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Μαριούπολη καταδίκασαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και η αντιπολίτευση. 

«Ο θάνατος ομογενών μας, προκαλεί θλίψη και οργή για αυτή την απαράδεκτη πράξη ρωσικής επίθεσης σε αμάχους» αναφέρει στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Να τερματιστεί άμεσα η ρωσική εισβολή ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. 

«Καταδικάζουμε τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον αμάχων», τόνιζει σε προηγούμενη ανακοίνωση του και το Υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τον θάνατο έξι των Ελλήνων ομογενών.

Για προβοκάτσια των Ουκρανικών δυνάμεων κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, επιμένοντας ότι οι ρωσικές δυνάμες δεν επιχειρούν κατά αμάχων. 


Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναλυτικά

«Οι από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων, που συνεχίζονται στο χωριό Σαρτανά και οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο επιπλέον τεσσάρων ομογενών, αποτελούν απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες.

»Τις καταδικάζουμε απερίφραστα.

»Καλούμε την Ρωσική Ομοσπονδία να διακόψει αμέσως τις εναέριες επιθέσεις και κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών…»
 

Πηγή: skai.gr