Πλεύρης στον ΣΚΑΪ: Είναι προκλητικό το ΠΑΣΟΚ να μιλά για κομματικούς διορισμούς

«Τέλος του 2024 θα έχουν ανακαινιστεί τα ΤΕΠ σε 80 νοσοκομεία», δήλωσε ο υπουργός Υγείας - Έτοιμος για παρουσίαση ο υγειονομικός χάρτης

Στο εθνικό σχέδιο για την Υγεία, τις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, τους μισθούς και την αναδιάρθρωση του υγειονομικού χάρτη αναφέρθηκε στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και στη Σία Κοσιώνη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενώ δεν άφησε ασχολίαστη την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη για τους κομματικούς διορισμούς στο Δημόσιο.

Ο κ. Πλεύρης παραδέχθηκε ότι το ΕΣΥ βγήκε κουρασμένο και καταπονημένο από την πανδημία και από τη 10ετή υποχρηματοδότηση των μνημονίων.

Τόνισε ότι προσελήφθησαν 15.000 προσωπικό και υπάρχουν 7.000 παραπάνω προσωπικό σε σχέση με το 2019. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας στο προσωπικό και ιδιαίτερα στους γιατρούς, παρά τα κίνητρα που δόθηκαν.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι έως το τέλος του 2024 θα έχουν ανακαινιστεί τα ΤΕΠ σε 80 νοσοκομεία, τα οποία έχουν ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ. «Θα φορτώσουμε μηχανήματα τα ΤΕΠ και την Πρωτοβάθμια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε επίσης ότι είναι έτοιμος ο υγειονομικός χάρτης και σύντομα θα τον παρουσιάσει η κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «ήταν στόχος της πρώτης τετραετίας, αλλά δεν μας το επέτρεψε η πανδημία».

Αναφερόμενος στο μισθολογικό, είπε ότι θα υπάρξει πιο δραστική παρέμβαση στους μισθούς των γιατρών. 

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, στη χθεσινή συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πλεύρης τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι προκλητικό το ΠΑΣΟΚ να μιλά για κομματικούς διορισμούς και αυτό το αφήνω εδώ».

Πηγή: skai.gr