Κλείσιμο

Πέτσας: Συναντήσεις Μητσοτάκη - πολιτικών αρχηγών για Τουρκία - Το πρόγραμμα

Διαδοχικές κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς στο γραφείο του στη Βουλή θα έχει την Πέμπτη, 23 Ιουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα στον απόηχο της τουρκικής Navtex. Την ανακοίνωση έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, επικοινώνησε με τα Γραφεία των Πολιτικών Αρχηγών και ορίστηκαν οι κάτωθι συναντήσεις:

-Στις 12:30, με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέξη Τσίπρα,
-Στις 13:30, με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά,
-Στις 18:15, με τον Πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο,
-Στις 19:30, με τον Γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 09:30. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, την Πέμπτη 23 Ιούλη και ώρα 19.00, θα παρευρεθεί, στη Θεσσαλονίκη, στην πολιτική τελετή αποχαιρετισμού του σπουδαίου εικαστικού, λογοτέχνη και παλαίμαχου αγωνιστή Γιώργη Φαρσακίδη, όπου θα εκφωνήσει τον επικήδειο. Για το λόγο αυτό η συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Να προσέλθει στη Βουλή ο πρωθυπουργός και να ενημερώσει το κοινοβούλιο για την νέα τούρκικη πρόκληση, με την έκδοση Navtex για το Καστελόριζο, ζήτησε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας.

Εφόσον συνεχιστεί η τουρκική ρητορική και συμπεριφορά πρέπει να τεθεί στο τραπέζι η λίστα κυρώσεων που αποφασίστηκε στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της περασμένης Δευτέρας επισήμανε στον ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. 

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για όλα τα σενάρια έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

«Η Τουρκία διαμορφώνει ένα κλίμα έντασης προκειμένου να υπηρετήσει γεωστρατηγικούς στόχους, αλλά και για να εξυπηρετήσει την επιθυμία του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν να αποδειχθεί ηγέτης σοβαρότερος και ισχυρότερος από τον Κεμάλ. Στόχος του είναι να το έχει επιτύχει αυτό έως το 2023, την 100η επέτειο από την ίδρυση της τούρκικης δημοκρατίας» δήλωσε στον σταθμό μας ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος.  

Η Τουρκία είναι βαθιά νυχτωμένη αν περιμένει διάλογο υπό απειλή τόνισε στον ΣΚΑΪ η βουλευτής και πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Πηγή: skai.gr