Νέα αυστηρά μέτρα για την είσοδο στην Ελλάδα από τα χερσαία σύνορα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Στέλιος Πέτσας. 

«Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης η είσοδος στη χώρα επιτρέπεται από συγκεκριμένα φυλάκια. Και οι κάτοχοι δελτίου ομογενών υποχρεούνται στη συμπλήρωση φόρμας εισόδου. Πρέπει να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

«Οι εργάτες γης δεν θα έχουν δικαίωμα νέας εισόδου μέχρι νεοτέρας» ανακοίνωσε.

Eιδικότερα, ανακοίνωσε τα εξής:

- Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως και την Τρίτη 4 Αυγούστου η είσοδος στη χώρα για ουσιώδεις μετακινήσεις θα επιτρέπεται από τα συνοριακά φυλάκια της Κακαβιάς, της Κρυσταλλοπηγής, των Ευζώνων, του Προμαχώνα, της Νυμφαίας και των Κήπων.
- Οι Έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής αλλά και όσοι έχουν δελτίο ομογενούς, υποχρεούνται να συμπληρώνουν την προβλεπόμενη φόρμα εισόδου PLF, που γίνεται ηλεκτρονικά, καθώς και την ηλεκτρονική προαναγγελία σύντομης μετακίνησης, που γίνεται στην ίδια διεύθυνση. Ο κορωνοϊός είναι εδώ, παρακαλούμε όλους να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις σε επιβαρυμένες περιοχές, όπως
- Οι εργάτες γης που βρίσκονται στη χώρα και θα βγουν πριν την 4η Αυγούστου, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν, μέχρι νεωτέρας. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μια υγειονομικά ασφαλής χώρα.

"Να το τοποθετηθεί για το Μάτι ο Τσίπρας"

Για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Καθημερινή για το Μάτι ότι ασκήθηκαν πιέσεις στον πραγματογνώμονα να μην προβεί σε αποκαλύψει ανέφερε ότι «νέα ανατριχιαστικά στοιχεία για το Μάτι ήρθαν στη δημοσιότητα. Οι ηχογραφημένοι διάλογοι είναι ανατριχιαστικοί». 

Ζητάμε από τον κ. Τσίπρα, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, να τοποθετηθεί για όσα αποκαλύπτονται για το Μάτι. 

 

«Αν η κυρία Γεροβασίλη αμφισβητεί οτιδήποτε οφείλει να στραφεί εναντίον αυτού που επικαλείται το όνομά της» σημείωσε.

"Πολύ δυσλειτουργικό το σχέδιο Μισέλ"

Όσον αφορά τη συμβιβαστική πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ έδειξε ότι δεν ικανοποιεί την Αθήνα. «Πιστεύουμε ότι μέσα στη διάρκεια της ημέρας θα υπάρξουν τροποποιήσεις. Πολύ δυσλειτουγικό το σχέδιο που προτείνεται τώρα».

Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων o Στέλιος Πέτσας διευκρίνισε ότι «η κυβέρνηση μελετά όλες τις πτυχές της απόφασης του ΣτΕ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων και ο πρωθυπουργός θα κάνει ανακοινώσεις μέσα στη βδομάδα». «Δεν παραγράφονται τα δικαιώματα των συνταξιούχων και δεν χρειάζεται να κάνουν προσφυγές» διαβεβαίωσε ο κ. Πέτσας.

Συντάξεις

Σημείωσε ότι από αυτό το μήνα θα γίνεται -για πρώτη φορά-  ταυτόχρονα η καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων. Παράλληλα συνεχίζεται η διαφοροποίηση σε ό,τι αφορά τις ημέρες  της προπληρωμής τους ώστε να αποφεύγεται κάθε ενδεχόμενο συνωστισμού στις τράπεζες. Έτσι: 

- Στις  22 και 24 Ιουλίου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ ανάλογα με το τελικό ψηφίο του ΑΜΚΑ τους.
- Στις 28 Ιουλίου, θα καταβληθούν στους συνταξιούχους  που προέρχονται από τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ.
- Στις 30 Ιουλίου, στους συνταξιούχους του Δημοσίου, του ΝΑΤ, του ΕΤΑΤ, του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις