Πελώνη τον ΣΚΑΪ: Εμείς δεν προκαλούμε, όταν προκαλούμαστε απαντάμε

Το πλαίσιο διαλόγου και συνεννόησης είναι συγκεκριμένο με βάση το Διεθνές Δίκαιο και όχι με ό,τι φαντάζεται ο καθένας, είπε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος

Η χθεσινή παρέμβαση Ερντογάν στην Πράγα είχε έντονα αντιευρωπαϊκά χαρακτηριστικά και όλοι έμειναν άφωνοι, ωστόσο υπήρξε απάντηση από τον πρωθυπουργό, τόνισε στον ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Όπου τίθενται αυτές οι αιτιάσεις, θα απαντάμε, καθώς η Ελλάδα ποτέ δεν προκαλεί και μάλιστα σε μια Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που στόχο είχε να συζητήσει για τις σχέσεις της Ε.Ε με εταίρους και τρίτες χώρες» επισήμανε η κ. Πελώνη.

Δήλωσε ακόμη ότι το πλαίσιο διαλόγου και συνεννόησης είναι συγκεκριμένο με βάση το Διεθνές Δίκαιο και όχι με ό,τι φαντάζεται ο καθένας.

Η κ. Πελώνη τόνισε ότι στο σημερινό άτυπο ευρωπαϊκό συμβούλιο η ελληνική πρόταση για πλαφόν στο φυσικό αέριο είναι από τις βασικές προτάσεις που μπορεί να συζητηθεί, για να έχουμε απτά αποτέλεσμα στο επόμενο συμβούλιο στις 20 Οκτωβριου. 
 

Πηγή: skai.gr