Πελώνη: Δε θα γίνουμε εκβιαζόμενη δημοκρατία - Ο Κουφοντίνας επέλεξε να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο

«Η Ελλάδα είναι αστική δημοκρατία, δε θα γίνει εκβιαζόμενη δημοκρατία και τρομοκρατημένη πολιτεία» υπογράμμισε η Αριστοτελία Πελώνη αναφερόμενη στον Δημήτρη Κουφοντίνα στην πρώτη της ενημέρωση ως κυβερνητική εκπρόσωπος. 

«Είναι προφανές ότι ο καταδικασμένος για 11 δολοφονίες Δημήτρης Κουφοντίνας ζητά προνομιακή μεταχείριση εκτός του πλαισίου του νόμου» τόνισε. «Εκβιάζει με την απεργία πείνας που ο ίδιος επέλεξε. Και μάλιστα, ενώ ουδέποτε προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για το αίτημά του παρότι η έννομη τάξη του δίνει αυτή τη δυνατότητα. Ο ίδιος επέλεξε να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο».

Η Δημοκρατία, τόνισε η κ. Πελώνη, δεν εκδικείται ούτε εκβιάζεται. Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει το νομό χωρίς διακρίσεις. Και αυτό θα πράξει. 
 


Καταφερόμενη κατά του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «ο εκβιασμός του πολυϊσοβίτη με τον οποίο συντάσσεται η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, που έχει άλλα προβλήματα, άλλες αγωνίες και άλλες προτεραιότητες. Αφορά μια μικρή μειοψηφία με την όποια συντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρός του, αυτόκλητος συνήγορος, έσπευσε να συνταχθεί με το αίτημα του πολυϊσοβίτη ζητώντας από την κυβέρνηση να παραβιάσει την έννομη τάξη και να αλλάξει τη στάση της. Κι αυτό απέναντι σε έναν κρατούμενο που δεν έχει επιδείξει τη στοιχειώδη μεταμέλεια για τα εγκλήματα του». 

«Οι εκφοβισμοί, η τρομοκράτηση, ο εξαναγκασμός της οργανωμένης πολιτείας να απεμπολήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα για τον τρόπο κράτησης των καταδίκων δεν θα περάσουν» σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.  

Πηγή: skai.gr