ΠΑΣΟΚ για Τουρκία: Δεν νοείται ευρωπαϊκές χώρες και μέλη του ΝΑΤΟ να εξοπλίζουν έναν διεθνή ταραξία

Το Σοσιαλιστικό Κίνημα εκφράζει τις ανησυχίες του μετά τη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από την Άγκυρα, όπως αποκάλυψε το πρακτορείο Bloοmberg

Την ανησυχία του μετά τη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από την Τουρκία εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, καλώντας, εμμέσως πλην σαφώς, τις ευρωπαϊκές χώρες και τα μέλη του ΝΑΤΟ, να σταματήσουν τον εξοπλισμό και την προσφορά τεχνογνωσίας σε «έναν διεθνή ταραξία».

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει: 

«Δεν νοείται ευρωπαϊκές χώρες αλλά και μέλη του ΝΑΤΟ να συνεχίζουν να εξοπλίζουν και να προσφέρουν τεχνογνωσία σε ένα διεθνή ταραξία»

Η είδηση, που δημοσίευσε το πρακτορείο Bloomberg για τη μυστική δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς από την Τουρκία, προκαλεί ανησυχία και υπογραμμίζει τον αποσταθεροποιητικό της ρόλο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Τι έχουν να πουν τώρα ο κ. Στολτενμπεργκ για την πολιτική των ίσων αποστάσεων αλλά και όσα Ευρωπαϊκά κράτη έχουν συνάψει μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα με την Τουρκία;

Είναι πλέον απαραίτητο να εφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επιβολή εμπάργκο όπλων στη γειτονική χώρα. Δεν νοείται ευρωπαϊκές χώρες αλλά και μέλη του ΝΑΤΟ να συνεχίζουν να εξοπλίζουν και να προσφέρουν τεχνογνωσία σε ένα διεθνή ταραξία.

Πηγή: skai.gr