Παρέμβαση Μητσοτάκη για τα σκάνδαλα κακοποίησης: Να αποδοθεί δικαιοσύνη

Την ανάγκη να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα κακοποίησης, σε ορισμένες περιπτώσεις και ανηλίκων, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας εξέφρασε σήμερα Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Τώρα είναι η ώρα να σπάσει η σιωπή» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη ευαισθησία του για το θέμα, όντας και ο ίδιος πατέρας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει τις καταγγελίες σε βάθος. «Κάποιοι άνθρωποι έσπασαν τη σιωπή με τη φωνή τους, ήρθε η ώρα τώρα εμείς με τη δράση μας να δώσουμε συνέχεια σε αυτές τις καταγγελίες, ώστε να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο κράτος δικαίου και στην κοινωνία δικαίου» τόνισε.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου που επέτρεψε στα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης να μιλήσουν, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έσπασε το πέπλο της σιωπής», καλώντας τα θύματα να μιλήσουν δημόσια και να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, «τώρα έχει έρθει η ώρα, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, ασφάλεια ότι αυτά τα περιστατικά θα αντιμετωπιστούν με τη δέουσα σημασία. Θα δούμε την ευκαιρία ως κοινωνία να κάνουμε ένα βήμα μπρος». .

«Να προστατεύσουμε θύματα στο μέλλον. Όποιος σκέφτεται σήμερα να ασκήσει αυτής της μορφής την εξουσιαστική βία, θα το σκεφτεί δυο και τρεις φορές. Θα σκεφτεί έκθεση και τιμωρία» ξεκαθάρισε. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι «το ζήτημα αυτό πρέπει να μας βρει ενωμένους, δεν είναι ζήτημα για κομματική αντιπαράθεση». Στο δημόσιο διάλογο που έχει ανοίξει πρέπει να επιτύχουμε τη μέγιστη δυνατή πολιτική και κοινωνική συναίνεση για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, μηνυτήρια αναφορά - υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητά την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο, από τη Δικαιοσύνη. Η αναφορά της υπουργού θα διαβιβαστεί εντός της ημέρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να συσχετιστεί με την ερευνώμενη υπόθεση.

Πηγή: skai.gr