«Επί 4 χρόνια με κακοποιούσε»: Σοκάρoυν οι περιγραφές θύματος του ηθοποιού-σκηνοθέτη

Έπεσε θύμα βιασμού στην ηλικία των 15 ετών, πίστεψε πως ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, θα του άνοιγε τις πόρτες για το όνειρό του στην ηθοποιία.  

Ο 40χρονος σήμερα Βασίλης είναι ο πρώτος άνθρωπος που κατέθεσε μήνυση κατά του ηθοποιού-σκηνοθέτη και τον κατηγορεί για βιασμό και αποπλάνηση πριν από 25 χρόνια.

Όπως ανέφερε ο ηθοποιός σε συνέντευξη του στον ALPHA, τον διάλεξε από σκηνής. 

"Ήθελα πάντα να το κάνω αλλά ένιωθα πολύ αδύναμος απέναντί του. Ήμουν 19 ετών όταν τον συνάντησα για τελευταία φορά στο σπίτι του. Έκανα ένα πολύ μεγάλο ξέσπασμα και από την οργή μου τον αποκάλεσα παιδεραστή. Του έλεγα ότι εκμεταλλεύεσαι παιδιά, βγάζεις τη διαστροφή σου και γενικότερα του μίλησα πολύ άσχημα. Αυτός έκλαιγε κι εγώ του είπα ότι δεν τον λυπάμαι γιατί ένας παιδεραστής είναι πάντα ένας παιδεραστής. Τον παιδεραστή δεν τον φοβάμαι. Αυτός πρέπει να με φοβάται".

Επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια δεχόταν τις διεστραμμένες ορέξεις του θεατράνθρωπου, που γνώρισε μετά το τέλος μιας παράστασης του σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας. H μήνυση του σπάει ένα ακόμη απόστημα στο ελληνικό metoo, που συγκλονίζει το τελευταίο διάστημα το χώρο του θεάματος.


"Επί 4χρόνια με κακοποιούσε και ήταν πολύ χειριστικός. Όταν έγινα 31 ετών κατάλαβα ότι ήμουν θύμα κακοποίησης. Δεν ήμασταν σε καμία περίπτωση ζευγάρι και δεν είχαμε σχέση.

Βλεπόμασταν σπάνια κι όταν βλεπόμασταν ήταν στο σπίτι του. Όσο περνούσε ο καιρός μαζί του, άρχισε να μου προτείνει να συνευρεθούμε σεξουαλικά και με άλλα άτομα, με άλλους μαθητές του." περιγράφει.

Μάλιστα όσο κυλούσαν τα χρόνια ο καταγγέλων, όπως υποστηρίζει διαπίστωσε πως και άλλα παιδιά είχαν πέσει στα δίχτυα του

"Μια φορά μπήκα στο σπίτι του και ήταν μέσα μια ανήλικη μαθήτριά του. Και μου είπε αυτός: " να κάνουμε κάτι οι τρεις μας". Του απαντάω και του λέω: "Εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα".

Του αρνήθηκα, τότε αυτός πήρα την κοπέλα και την πήγε στο δωμάτιό του. Μετά γύρισε γυμνός και μου λέει: "Η κοπέλα σε περιμένει στο δωμάτιο". Πανικοβλήθηκα, πάγωσα και του λέω: "Εγώ δεν μπορώ να το κάνω αυτό". Τότε αυτός πηγαίνει μέσα και κάνει σεξ με την ανήλικη μαθήτριά του πολύ δυνατά. Εγώ θυμάμαι να έχω πανικοβληθεί και να λέω στον εαυτό μου ότι πρέπει να φύγω από το σπίτι. 

Η υπόθεση του Ελληνικού metoo και τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις ατόμων από ηθοποιούς και προβεβλημένα πρόσωπα του καλλιτεχνικού κόσμου, απασχόλησε ακόμη και διεθνή μέσα, όπως η Le figaro και η New York Times, ενώ η εισαγγελία καλεί τον Πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρο Μπιμίλα ως μάρτυρας.

Ο κ. Μπιμπίλας, θα καταθέσει την προσεχή Δευτέρα για τις καταγγελίες που έχουν γίνει στο πειθαρχικό του ΣΕΗ εις βάρους του συγκεκριμένου καλλιτέχνη, ενώ καλείται να δώσει και στοιχεία για καταγγελίες που έχουν γίνει στο σωματείο και αφορούν άλλα πρόσωπα.

Πηγή: skai.gr