Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Έλληνες και Γάλλοι θα πληρώσουν το τίμημα λόγω των ανίκανων κυβερνώντων τους

Σε νέο παραλήρημα μισαλλοδοξίας επιδόθηκε σήμερα ο Ερντογάν με αφορμή την 98η επέτειο της “Ημέρας της Νίκης” σε βάρος των ελληνικών δυνάμεων στη Μάχη του Ντουμπλουπινάρ το 1922, εξαπολύοντας απειλές και ύβρεις εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Εμανουέλ Μακρόν. Μάλιστα, χαρακτήρισε «μη ικανούς κυβερνώντες» τους αρχηγούς των δύο χωρών και εξέφρασε την... απορία αν οι δύο λαοί είναι έτοιμοι να κάνουν τις ίδιες θυσίες με την Τουρκία.

«Προκαλούμε! Αυτοί που υψώνουν ανάστημα απέναντι μας είναι έτοιμοι να κάνουν τις ίδιες θυσίες με εμάς; Ο ελληνικός και ο γαλλικός λαός ξέρει το τίμημα που θα πληρώσει λόγω των μη ικανών κυβερνώντων τους;» δήλώσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος και συμπλήρωσε ότι «στις απειλές που δεχόμαστε προστέθηκαν κι αυτές που δεχόμαστε στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Επενδύουμε στην αμυντική μας βιομηχανία και στο προσωπικό μας για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές».

Νωρίτερα, ο Ερντογάν στο βιβλίο των επισκεπτών του μαυσωλείου του ιδρυτή της τουρκικής δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, στην Άγκυρα είχε γράψει ότι «η Τουρκία, κυρίως στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα σκύψει το κεφάλι της στις πρακτικές απειλών, εκβιασμών, που στόχο έχουν την εξόντωση. Θα συνεχίσει η χώρα μας να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο και τις διμερείς συνθήκες», έγραψε ο Τούρκος πρόεδρος στο βιβλίο των επισκεπτών του μαυσωλείου του ιδρυτή της τουρκικής δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στην Άγκυρα.

Μάλιστα, μίλησε και για εισβολείς δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν αποτελεί σύμπτωση πως εκείνοι που προσπάθησαν να αποκλείσουν τη χώρα μας από την Ανατολική Μεσόγειο και εκείνοι που προσπάθησαν να εισβάλλουν στη χώρα μας πριν από έναν αιώνα, είναι οι ίδιοι εισβολείς».

Πηγή: skai.gr