Παπανικολάου (ΑΔΑΕ) στον ΣΚΑΪ: Υποχρέωση του προέδρου να ενημερώνει τους θεσμικούς ομιλητές του - Μόνο ο Τσίπρας υπέβαλε αίτημα

«Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ δεν κάνει κατ’ επιλογή κινήσεις, αφού προσδιορίζονται από το νόμο ποιες είναι οι ατομικές του αρμοδιότητες»

«Είναι αρμοδιότητα και υποχρέωση του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών να ενημερώνει τους θεσμικούς ομιλητές του, που είναι ο πρόεδρος της Βουλής, οι αρχηγοί των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και ο υπουργός Δικαιοσύνης», τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 το τακτικό μέλος της Αρχής, Κατερίνα Παπανικολάου.

Παράλληλα σημείωσε ότι η ενημέρωση που έγινε χθες στον κ Τσίπρα από τον κ Ράμμο δεν αφορά μόνο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Απαντώντας στην κριτική γιατί δεν προηγήθηκε η ενημέρωση στην κυβέρνηση, τόνισε ότι ενημερωθήκαν ταυτόχρονα όλοι οι πολιτειακοί παράγοντες όπως ορίζεται από το νόμο σημειώνοντας ότι το στοιχείο που διαφοροποιεί τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι ο κ Τσίπρας ήταν ο μονός που υπέβαλε αίτημα ενημέρωσης.

Ωστόσο, εξήγησε ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ εκτίμησε ότι πρόκειται για ζήτημα δημοσίου ενδιαφέροντος και για αυτό πρέπει να ενημερωθούν όλοι οι θεσμικοί συνομιλητές του 

Εξήγησε ακόμα ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ δεν κάνει κατ’ επιλογή κινήσεις, αφού προσδιορίζονται από το νόμο ποιες είναι οι ατομικές του αρμοδιότητες. 
Υπογράμμισε μάλιστα ότι ο νόμος είναι σαφής, ο πρόεδρος έχει καθήκον να ενημερώσει τους θεσμικούς του συνομιλητές.

Τέλος υπογράμμισε πως η Αρχή είναι ανεξάρτητη αλλά όταν μιλάμε για ανεξαρτησία σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για αυθαίρετη δράση, καθώς λογοδοτεί ενώπιων του Κοινοβουλίου.
 

Πηγή: skai.gr