«Όχι» Κουτσούμπα σε Λαφαζάνη

Την πάγια θέση του ΚΚΕ πως δεν συμμετέχει στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών ούτε προτίθεται να συμμετάσχει σε κάποια κυβέρνηση υπό τους υφιστάμενους συσχετισμούς δυνάμεων εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Όπως ανακοίνωσε το ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «κοροϊδία και σόου» την διαδικασία, όπως διεξάγεται, σημειώνοντας μάλιστα πως με τις κινήσεις που έχουν γίνει ευνοούνται ορισμένα κόμματα, και δεν δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας με το λαό.

Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας απέρριψε την πρόταση του κ. Λαφαζάνη για αλλαγή του εκλογικού νόμου από την παρούσα Βουλή, πριν τις κάλπες, εξηγώντας πως στη διαδικασία των εντολών διερευνάται αποκλειστικά η δυνατότητα σχηματισμού.

Σχολίασε δε με νόημα πως η κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών θα μπορούσε να έχει συζητηθεί το προηγούμενο διάστημα, όταν ο κ. Λαφαζάνης ήταν μέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο κ. Λαφαζάνης αναμένεται να παραδώσει την εντολή που έλαβε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο Πέμπτη, στις 13:00 το μεσημέρι.
Πηγή: skai.gr