Σήκωσε ήδη τα μανίκια ο Χαρδαλιάς για την περιφέρεια Αττικής - Έγινε η πρώτη συνάντηση με τον Πατούλη

Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο Νίκος Χαρδαλίας έκανε την πρώτη επίσκεψη στην περιφέρειας Αττικής, όπου είχε συνάντηση -σε πολύ καλό κλίμα- με τον νυν περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη

Της Πηνελόπης Γκάλιου

Μετά και το επισφράγισμα της υποψηφιότητας του Νίκου Χαρδαλιά στη μεγαλύτερη περιφέρειας της χώρας, στη ΝΔ και στην Πειραιώς «ανεβάζουν στροφές» ενόψει της εκλογικής μάχης στην τοπική αυτοδιοίκηση, με πρωταρχικό και κύριο στόχο την επικράτηση στις 13 περιφέρειες της χώρας. 

Οι μηχανές της Πειραιώς αναμένεται να φουλάρουν για την τελική ευθεία μετά τον Δεκαπενταύγουστο, αναμένοντας να έχει ξεκαθαρίσει και το τοπίο των υποψηφίων στα αντίπαλα στρατόπεδα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς θα τελειώνει η κλεψύδρα της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων. Το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου και προσωπικά του πρωθυπουργού ως προς τα πρόσωπα που θα ηγηθούν τα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια είναι σαφές: αποτελεσματικότητα – ευπρέπεια – διακριτικότητα. 

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η κυβερνώσα παράταξη και σε αυτή την εκλογική διαδικασία είναι οι χειρισμοί στην υπόθεση Πατούλη και η άμεση αντικατάσταση του νυν περιφερειάρχη από τον Νίκο Χαρδαλιά, που θεωρείται πρόσωπο ειδικών αποστολών και μαχητής, όπως τον χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επίσης ενδεικτική ήταν και η επί 3,5 ώρες συνάντηση του Νίκου Χαρδαλιά χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε η στρατηγική με την οποία θα κινηθεί ο κ. Χαρδαλιάς στη μάχη της Περιφέρειας Αττικής, οι άξονες του προγραμματικού λόγου τον οποίο θα αναπτύξει, καθώς και επιτελικά και οργανωτικά ζητήματα γύρω από την καμπάνια που οργανώνεται. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως τον διαβεβαίωσε ότι όλος ο κομματικός μηχανισμός της Πειραιώς θα είναι στο πλευρό τού υποψήφιου περιφερειάρχη, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του για τη νίκη του μιλώντας για έναν «μαχητή».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ήδη σχεδιάζει να προχωρήσει αμέσως στα επόμενα βήματα της αυτοδιοικητικής μάχης, ενώ θα εντείνει τις επαφές του με τους υποψηφίους του συνδυασμού του Γιώργου Πατούλη, προκειμένου να κρίνει ποιοι εξ αυτών μπορούν να ανταποκριθούν στο δικό του όραμα για την Αττική και ποιοι θα μείνουν πίσω και θα αντικατασταθούν με νέα πρόσωπα που θα καταρτίσουν το ψηφοδέλτιο «νίκης», όπως το χαρακτήριζαν γαλάζιες πηγές.  «Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να φανώ αντάξιος αυτής της τόσο μεγάλης ευθύνης», υπογράμμισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ήδη χθες, μετά τη συνάντηση του Νίκου Χαρδαλιά με τον πρωθυπουργό, έγινε η πρώτη επίσκεψη του υποψήφιου περιφερειάρχη στην περιφέρειας Αττικής, όπου είχε την πρώτη του συνάντηση, μετά τις εξελίξεις, με τον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, σε πολύ καλό κλίμα προκειμένου να ξεκινήσει η ενημέρωσή του από τον προκάτοχό του και να έχει πλήρη εικόνα,  του σχεδιασμού, των αναγκών και των εκκρεμοτήτων της περιφέρειας.

Η ενημέρωση αφορούσε και τους υποψηφίους συμβούλους που ήδη είχαν κλειδώσει ή βρίσκονταν σε επαφές για το ψηφοδέλτιο Πατούλη, ενώ ο κ. Πατούλης φέρεται να πρότεινε σε όλους τους υποψηφίους να συνδράμουν στον προεκλογικό αγώνα του Νίκου Χαρδαλιά, εφόσον και ο ίδιος τους επιλέξει να συστρατευτούν μαζί του.

Πηγές της Πειραιώς πάντως κρίνουν απαραίτητο και πολύ σημαντικό  το καλό κλίμα που ήδη διαγράφεται κατά την «αλλαγή φρουράς» στην περιφέρεια Αττικής, γεγονός που θα δώσει ώθηση στο νικηφόρο αποτέλεσμα που είναι το ζητούμενο. 

Πηγή: skai.gr