Ρωσική πρεσβεία: «Προπαγάνδα» από «παπαγάλους» οι επικρίσεις για τους νεκρούς ομογενείς

Για «αντιρωσική προπαγάνδα», κάνει λόγο σε νέα ανάρτησή της η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, μετά τις σφοδρές επικρίσεις για τον θάνατο 10 Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία, ενώ επιμένει ότι δεν οφείλονται σε ρωσικούς βομβαρδισμούς αλλά σε πυραύλους Ουκρανών εθνικιστών από το Τάγμα Αζόφ.

«Καλούμε όλους, και ιδιαίτερα τους πολύ υψηλά ιθύνοντες, πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργεία, ΜΜΕ, διάφορους παπαγάλους και άλλους, που τόσο βιάστηκαν χθες να κατηγορήσουν για όλα τη Ρωσία (όπως πάντα), να συνέλθουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν την αντιρωσική προπαγάνδα και να δείξουν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η ρωσική πρεσβεία αναφέρει ότι όλοι οι παραπάνω δεν ήταν ομιλητικοί για τις οβίδες «φασιστικών ταγμάτων στο Ντονμπάς» και πως ποτέ κανένα σιντριβάνι της Αθήνας  δεν ντύθηκε στα χρώματά του.

Διάβημα του ΥΠΕΞ στον Ρώσο Πρέσβη για τους νεκρούς ομογενείς στην Ουκρανία

Νωρίτερα σήμερα, διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα, Andrey Maslov, πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης, αναφορικά με τις αεροπορικές επιθέσεις στα χωριά Σαρτανά και Μπουγά. Το διάβημα έγινε κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.
 
Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Γραμματέας επέδωσε και σχετική Ρηματική Διακοίνωση, στην οποία τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι το Υπουργείο Εξωτερικών  εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τις ως άνω απρόκλητες στρατιωτικές επιθέσεις και καλεί την Ρωσία να σεβαστεί το διεθνές  ανθρωπιστικό δίκαιο και να σταματήσει τις επιθέσεις κατά του αμάχου πληθυσμού.
 
Επίσης, το Υπουργείο Εξωτερικών επαναλαμβάνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ελλάδας για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και της ελληνικής ομογένειας στα εδάφη της Ουκρανίας και επαναλαμβάνει την έκκληση του προς την Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία πραγματοποιεί επιθέσεις στην περιοχή, για σεβασμό των  δικαιωμάτων τους και προστασία της ζωής τους.

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: Ψεύδεται η ρωσική Πρεσβεία - «Ορθόδοξες» βόμβες, σκότωσαν ορθόδοξους ομογενείς

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, τόνισε στον ΣΚΑΪ, ότι η Αθήνα έχει αποδείξεις ότι είναι ψευδή τα όσα επικαλέστηκε χθες η Ρωσική Πρεσβεία. Υπενθυμίζεται ότι η Πρεσβεία ισχυρίστηκε ότι στα περίχωρα του χωριού Σαρντανά όπου έπεσαν νεκροί Έλληνες ομογενείς, δεν επιχειρούσαν ρωσικές δυνάμεις.

«Ορθόδοξες βόμβες, σκότωσαν ορθοδόξους ομογενείς. Να το θυμόμαστε το πράγμα αυτό. Και αυτά που είπε η ρωσική πρεσβεία είναι ψευδείς ειδήσεις. Έχουμε αποδείξεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι θανατηφόρες επιθέσεις στην Ουκρανία

Χθες έχασαν τη ζωή τους 10 ομογενείς από τρεις επιθέσεις, δυο στο χωριό Σαρτανά και ένα στο χωριό Μπουγάς.

"Οι από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων στο χωριό Σαρτανά κοντά στη Μαριούπολη συνεχίζονται" ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες. 

Τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Μαριούπολη καταδίκασαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και η αντιπολίτευση. 

Για προβοκάτσια των Ουκρανικών δυνάμεων έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, επιμένοντας ότι οι ρωσικές δυνάμες δεν επιχειρούν κατά αμάχων. 

Μακρόν στα ελληνικά: Απόψε σκεφτόμαστε με θλίψη την Ελλάδα

Ανάρτηση στα ελληνικά έκανε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν εκφράζοντας την θλίψη του για τους 10 ομογενείς μας που έπεσαν νεκροί στην Ουκρανία. 

«Δεν είναι μόνο ο λαός της Ουκρανίας που πενθεί σήμερα εξαιτίας του πολέμου που προκάλεσε η Ρωσία, αλλά όλοι οι λαοί της Ευρώπης. Απόψε σκεφτόμαστε με θλίψη την Ελλάδα που έχασε άδικα δέκα ομογενείς που ζούσαν στην Oυκραvία κοντά στην Μαριούπολη», έγραψε ο Εμανουέλ Μακρόν

Πηγή: skai.gr