Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: Ψεύδεται η ρωσική Πρεσβεία - «Ορθόδοξες» βόμβες, σκότωσαν ορθόδοξους ομογενείς

Την απερίφραστη καταδίκη του υπουργείου Εξωτερικών στις ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία που κόστισαν τη ζωή σε δέκα Έλληνες ομογενείς, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά.

Τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να σκοτώνονται άμαχοι και επανέλαβε πως σήμερα θα κληθεί για εντονότατο διάβημα στο υπουργείο Εξωτερικών ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα.

Ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι η Αθήνα έχει αποδείξεις ότι είναι ψευδή τα όσα επικαλέστηκε χθες η Ρωσική Πρεσβεία. Υπενθυμίζεται ότι η Πρεσβεία ισχυρίστηκε ότι στα περίχωρα του χωριού Σαρντανά όπου έπεσαν νεκροί Έλληνες ομογενείς, δεν επιχειρούσαν ρωσικές δυνάμεις.

«Ορθόδοξες βόμβες, σκότωσαν ορθοδόξους ομογενείς. Να το θυμόμαστε το πράγμα αυτό. Και αυτά που είπε η ρωσική πρεσβεία είναι ψευδείς ειδήσεις. Έχουμε αποδείξεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι θανατηφόρες επιθέσεις στην Ουκρανία

Χθες έχασαν τη ζωή τους 10 ομογενείς από τρεις επιθέσεις, δυο στο χωριό Σαρτανά και ένα στο χωριό Μπουγάς.

"Οι από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων στο χωριό Σαρτανά κοντά στη Μαριούπολη συνεχίζονται" ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες. 

Τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Μαριούπολη καταδίκασαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και η αντιπολίτευση. 

Για προβοκάτσια των Ουκρανικών δυνάμεων έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, επιμένοντας ότι οι ρωσικές δυνάμες δεν επιχειρούν κατά αμάχων. 

Μακρόν στα ελληνικά: Απόψε σκεφτόμαστε με θλίψη την Ελλάδα

Ανάρτηση στα ελληνικά έκανε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν εκφράζοντας την θλίψη του για τους 10 ομογενείς μας που έπεσαν νεκροί στην Ουκρανία. 

«Δεν είναι μόνο ο λαός της Ουκρανίας που πενθεί σήμερα εξαιτίας του πολέμου που προκάλεσε η Ρωσία, αλλά όλοι οι λαοί της Ευρώπης. Απόψε σκεφτόμαστε με θλίψη την Ελλάδα που έχασε άδικα δέκα ομογενείς που ζούσαν στην Oυκραvία κοντά στην Μαριούπολη», έγραψε ο Εμανουέλ Μακρόν

Πηγή: skai.gr