Τσίπρας: Η κυβέρνηση να αποσύρει το Προεδρικό Διάταγμα για τους καλλιτέχνες

Η ομιλία ξεκίνησε με αναφορά στην απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού

Με μια συγκινητική αναφορά στην απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού, του βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, που πέθανε σήμερα το πρωί, σε ηλικία 50 ετών, ξεκίνησε την ομιλία του στο νομοσχέδιο για τον Πολιτισμό και στα μουσεία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα, αφού αναφέρθηκε στην πολιτική παρακαταθήκη του εκλιπόντος, επισήμανε ότι είναι η δεύτερη απώλεια για το κοινοβούλιο, λίγες μέρες μετά τον θάνατο του βουλευτή της ΝΔ, Μανούσου Βολουδάκη.

Δείτε  την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τον Πολιτισμό:

Η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει τη βαρβαρότητα είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ.Τσίπρας, μιλώντας για βαραβαρότητα στην αγορά εργασίας, στις παρακολουθήσεις και τώρα στους πλειστηριασμούς.

Στο δίλημμα πολιτισμός ή βαρβαρότητα έχετε επιλέξει το πρώτο και προσπαθείτε να το επιβάλλετε και τον Πολιτισμό, είπε. Το κάνετε για να εξυπηρετήσετε συμφέροντα, αλλά και για να επιβάλλετε την καθεστωτική σας αντίληψη πρέπει όλοι να γίνουμε ο «κανείς», όπως έλεγε η Μελίνα Μερκούρη- χωρίς πολιτισμό, είμαστε κανείς.

O κ.Τσίπρας αναφέρθηκε και στην επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους των παραστατικών τεχνών την Τετάρτη, λέγοντας ότι το μόνο που έχει να πει είναι ότι αποσύρει το επίμαχο προεδρικό διάταγμα. Επιτέθηκε παράλληλα στην κυβέρνηση για τη μετατροπή πέντε μουσείων σε Νομικά Πρόσωπα, όπως προβλέπεται στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο. 

Πηγή: skai.gr