Πέθανε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης

Σε ηλικία 57 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο -  Ήταν πατέρας τριών παιδιών - Το θάνατό του ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας σε συγκινησιακά φορτισμένο λόγο του

Απεβίωσε ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανούσος Βολουδάκης σε ηλικία 57 ετών. Ο Μανούσος Βολουδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Δεκεμβρίου 1966. Το θάνατό του ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του. 

Σε συγκινησιακά φορτισμένες δηλώσεις του, ο Κωνσταντίνος Τασούλας έκανε λόγο για έναν εξαιρετικό συνάδελφο και φίλο που έφυγε από τη ζωή σκορπώντας θλίψη. Μίλησε με συγκίνηση για τον ίδιο και την οικογένεια του, αλλά και για τη σκληρή «μάχη» που έδωσε με την ασθένεια.

Ο κ. Τασούλας, δήλωσε μάλιστα ότι πριν από λίγες μέρες βρέθηκε στη Βουλή και «ξεγέλασε» τους συναδέλφους του ότι κερδίζει το «θηρίο». Ωστόσο, η πραγματικότητα ήταν διαφορετική. 

Ο Μανούσος Βολουδάκης ήταν παντρεμένος με τη δικηγόρο Σέβη Αμανατίδου και πατέρας τριών παιδιών, του Γιώργου, του Σήφη, και της Δάφνης.

Σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατείχε μεταπτυχιακό τίτλο (Master’s) στην Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ της Αγγλίας. Εργάστηκε ως Οικονομολόγος.

Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής στη περιφέρεια Χανίων, το Σεπτέμβριο του 2007. Ακολούθησαν δύο επανεκλογές στις διπλές εκλογές του Μαΐου και τον Ιούνιου του 2012. Διετέλεσε Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τον Ιούνιο του 2012 έως και τον Ιούνιο του 2013. Την περίοδο 2005-2006 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Είχε πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακό τίτλο (Master’s) στην Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ της Αγγλίας. Πριν πολιτευθεί, σταδιοδρόμησε στον ιδιωτικό τομέα, διαδοχικά στις εταιρείες RUSVAR HOLDINGS B.V, (1993-1996), στην Ποτοποιία Μεταξά Α.Ε. (1996-1997) και στην ΕΛΒΑΛ Α.Ε. (1997-2004), όπου διετέλεσε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής. Εργάστηκε ακόμα ως σύμβουλος επιχειρήσεων, ενώ το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2015 ως τον Ιουνίου του 2019, εργάσθηκε ξανά στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας International Trade S.A., του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ.
 

Πηγή: skai.gr