Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας επιστρατεύει ξανά την «συριζαϊκή λογιστική» και βγάζει στο τέλος έναν αχταρμά

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας επιστρατεύει ξανά την «συριζαϊκή λογιστική» και βγάζει στο τέλος έναν αχταρμά

Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για απευθείας αναθέσεις έδωσε με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Στη δήλωσή του ο κ. Οικονόμου κάνει λόγο για «συριζαϊκή λογιστική» την οποία όπως λέει, επιστρατεύει «ο κ. Τσίπρας προκειμένου να εφεύρει αντιπολιτευτικό αφήγημα και βγάζει στο τέλος έναν αχταρμά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζει ότι «Ενώ μέχρι σήμερα μιλούσε για απευθείας αναθέσεις 5 δισ. ευρώ, σήμερα το ποσόν ανέβηκε στα 7 δις.», σημειώνοντας ότι «για να φθάσει στο νούμερο που θέλει, προσθέτει και συμβάσεις των Δήμων και των Περιφερειών αλλά και κλειστούς διαγωνισμούς».

Όπως τονίζει ο κ. Οικονόμου, «οι απευθείας αναθέσεις του κεντρικού κράτους ανήλθαν στο ποσό των 1,7 δισ.».

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου έχει ως εξής:

Ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να εφεύρει αντιπολιτευτικό αφήγημα, επιστρατεύει ξανά την «συριζαϊκή λογιστική» και βγάζει στο τέλος έναν αχταρμά. Ενώ μέχρι σήμερα μιλούσε για απευθείας αναθέσεις 5 δισ. ευρώ, σήμερα το ποσόν ανέβηκε στα 7 δισ. Οι απευθείας αναθέσεις βέβαια κατέβηκαν από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα στα 2.7 δισ. και για να φθάσει στο νούμερο που θέλει, προσθέτει και συμβάσεις των Δήμων και των  Περιφερειών αλλά και κλειστούς διαγωνισμούς.

Η αλήθεια είναι ότι σύμφωνα με τα επίσημα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία του ΚΗΜΔΙΣ, στο διάστημα 2020-21 οι απευθείας αναθέσεις του κεντρικού κράτους ανήλθαν στο ποσό των 1,7 δις.  Η ανάγκη των αναθέσεων προέκυψε από τις πιεστικές συνθήκες του χρόνου στον οποίο έγιναν και τις έκτακτες συνθήκες τις οποίες αντιμετώπισε η χώρα. Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν απόλυτα νόμιμες και διαφανείς. Όλες δε οι συμβάσεις αρμοδιότητας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έχουν λάβει την έγκρισή του. Καμία σχέση, δηλαδή, με βοσκοτόπια και με περίεργες διαδρομές εκατομμυρίων».

Πηγή: skai.gr