Τσακαλώτος: Εξηγήσεις στο Facebook για την «αστική αυτοπεποίθηση» και για Τσίπρα

Επιστρέφει σε όσα ανέφερε στην συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Καθημερινή της Κυριακής» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, πιεζόμενος από τις εσωκομματικές αντιδράσεις που προκάλεσαν οι αναφορές του στην «αστική αυτοπεποίθηση», αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα.

«Μίλησα για τα προνόμια που είχα στην εκπαίδευση, όπως πρέπει να μιλάμε για το αντρικό προνόμιο στην πατριαρχία, το λευκό προνόμιο στον σύγχρονο καπιταλισμό (και πριν), τα προνόμια που έχει ένας straight λευκός αστός άντρας. Πρέπει να τα συζητάμε ή να κάνουμε ότι δεν υπάρχουν; (…) Αναγνωρίζω όμως ταυτόχρονα ότι ως άνθρωπος έχω συγκεκριμένες προσλαμβάνουσες που με έχουν καθορίσει. Προσπαθώ να κρατήσω τα θετικά κομμάτια τους».

Ως προς την «ανασφάλεια» του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνει: «Είπα ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να είναι ανασφαλής, γιατί δεν έχει κανένα λόγο να είναι: ηγείται αυτού του αγώνα στον οποίο όλοι συστοιχούμαστε. Έχουμε καταφέρει τόσα πολλά (με ισχυρό αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και τα ΜΜΕ εναντίον μας), και αυτό πρέπει να το θεωρούμε ισχυρή βάση επανάκαμψης και νίκης».

Τέλος, ως προς το ζήτημα των «καλύτερων συμβούλων» που επιλέγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστήριξε ότι «είναι γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης διαλέγει συμβούλους ικανούς στο να φιλοτεχνούν επικοινωνιακά το προφίλ του (δύσκολη δουλειά ομολογουμένως) και να κάνουν τη βρώμικη δουλειά της υλοποίησης της πολιτικής της ΝΔ».

Πηγή: skai.gr