Οικονόμου για Τσίπρα: Είτε προσποιείται πως δεν καταλαβαίνει, είτε όντως δεν καταλαβαίνει ποια είναι η παγκόσμια κατάσταση με την ενεργειακή κρίση

Στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα περί ακρίβειας, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση με «ειλικρίνεια, σοβαρότητα και σχέδιο» κάνει ότι περισσότερο μπορεί προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις της κρίσης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «στα δύσκολα που ζούμε απαιτείται σοβαρότητα και συναίσθηση του καθήκοντος και όχι συνθήματα ή υπαρξιακά φληναφήματα».

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου:

 
«Ο κ. Τσίπρας είτε προσποιείται πως δεν καταλαβαίνει, είτε όντως δεν καταλαβαίνει ποια είναι η παγκόσμια κατάσταση με την ενεργειακή κρίση, προκειμένου να στηρίξει το αγαπημένο του αφήγημα ότι για όλα φταίει ο Μητσοτάκης. Στην πρώτη περίπτωση είναι ακραία υποκριτής στη δεύτερη τραγικά ανεπαρκής εν μέσω μάλιστα της παρούσας κρίσιμης περίστασης για την πατρίδα και τους ανθρώπους της. Καταλαβαίνουμε τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και κατανοούμε την ανάγκη να νιώσουν το κράτος δίπλα τους.

Με ειλικρίνεια, σοβαρότητα και σχέδιο κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορεί να γίνει για να περιορίσουμε τις συνέπειες και αυτής της κρίσης. Γιατί στα δύσκολα που ζούμε απαιτείται σοβαρότητα και συναίσθηση του καθήκοντος και όχι συνθήματα ή υπαρξιακά φληναφήματα για το αν η άμυνα και η προστασία της πατρίδας είναι αυτοσκοπός ή όχι».

Πηγή: skai.gr