Οικονόμου για μηνυτήρια αναφορά Ανδρουλάκη: Επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα από τη δικαιοσύνη

«Κάθε αρμόδια αρχή της ελληνικής Πολιτείας οφείλει να συνδράμει, με την τεχνογνωσία της και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, τη διερεύνηση και διαλεύκανση της μηνυτήριας αναφοράς του κ. Ανδρουλάκη, τόσο σε ελληνικό όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα από την ελληνική δικαιοσύνη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σημειώνει ακόμη πως όλες οι αρμόδιες αρχές της Πολιτείας οφείλουν να συνδράμουν για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Όλη η δήλωση του κ. Οικονόμου:

«Η μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρουλάκη -σχετικά με την απόπειρα μόλυνσης του κινητού του τηλεφώνου, τον Σεπτέμβριο του 2021, από κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης- επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Παράλληλα, κάθε αρμόδια αρχή της ελληνικής Πολιτείας οφείλει να συνδράμει, με την τεχνογνωσία της και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, τη διερεύνηση και διαλεύκανση της μηνυτήριας αναφοράς του κ. Ανδρουλάκη, τόσο σε ελληνικό όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε: «Είχε γίνει απόπειρα να παγιδευτεί το κινητό μου με το λογισμικό predator. Η αποκάλυψη ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις νοσηρές πρακτικές και για ποιους ενεργούν είναι δημοκρατικό μου καθήκον και όχι προσωπικό ζήτημα. Σε όλη μου την πορεία έμαθα να αγωνίζομαι στη διαφάνεια, στο φως, στο προσκήνιο. Γιατί η διαφάνεια είναι ένα απαιτούμενο στοιχείο της ομαλής λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος. Σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση δεν θα συμβιβαστώ με μισόλογα και με υπεκφυγές».

Πηγή: skai.gr