Κλείσιμο

Οι τελευταίοι «σταθμοί» του Αλέξη Τσίπρα πριν από τις κάλπες

Τον πολιτικό χρόνο «τέμνει» το debate που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη και τα επιτελεία αναμένεται πολύ σύντομα να ξεκινήσουν τις «πρόβες» και τις προετοιμασίες.

Του Αντώνη Αντζολέτου

Η «άμμος στην κλεψύδρα» μέχρι τις εκλογές αδειάζει και οι δυο βασικοί μονομάχοι της εξουσίας έχουν μελετήσει προσεκτικά τα τελευταία τους βήματα πριν τις κάλπες. Τον πολιτικό χρόνο «τέμνει» το debate που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη και τα επιτελεία αναμένεται πολύ σύντομα να ξεκινήσουν τις «πρόβες» και τις προετοιμασίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας με το μίνιμουμ πρόγραμμα συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων που παρουσίασε στο Λαύριο «έκλεισε το μάτι» περισσότερο από ποτέ στο ΠΑΣΟΚ. Το «συμβόλαιο για την αλλαγή» και «η Ελλάδα που ανήκει σε όλους τους Έλληνες» ήταν τα χαρακτηριστικά συνθήματα που παρέπεμπαν κατευθείαν στον Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτός είναι ο λόγος, άλλωστε που ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως γίνεται «τυμβωρύχος του Ανδρέα Παπανδρέου».

Στον ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν μια πάγια τακτική. Δεν απαντούν στις βολές της Χαριλάου Τρικούπη εκτιμώντας πως η προεκλογική περίοδος οξύνει τα πνεύματα αναγνωρίζοντας πως ο χώρος της κεντροαριστεράς δεν είναι ανεξάντλητος και από το ΠΑΣΟΚ επιθυμούν να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση αναμένουν τις αντιδράσεις, καθώς τα 11 σημεία που παρουσίασε ο τέως πρωθυπουργός είναι πολύ κοντά στις θέσεις και τις προτάσεις της πράσινης παράταξης.

O Αλέξης Τσίπρας ξεκινάει από σήμερα τον προτελευταίο κύκλο των περιοδειών του από την Τρίπολη. Την Παρασκευή θα βρεθεί στο «Συριζαϊκό κάστρο» της Άρτας, αλλά και στην Πρέβεζα που το 2015 είχε «βαφτεί ροζ». Θα ακολουθήσουν δυο περιοχές της Β.Ελλάδας στις οποίες δεν πρόλαβε να πάει στην πρώτη φάση των περιοδειών, τα Γρεβενά και η Κοζάνη. Τη Δευτέρα 8 Μαΐου θα επισκεφθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, για τρίτη φορά μέσα σε έξι μήνες τη Λαμία. Η πρωτεύουσα της Φθιώτιδας αποτελεί το κέντρο της Στερεάς Ελλάδας και ευελπιστούν ο νομός να ξαναπεράσει στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ όπως πριν από τέσσερα χρόνια.

Από την Πέμπτη 11 Μαΐου για την Κουμουνδούρου θα ξεκινήσουν οι κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις κορυφώνοντας την τελευταία εβδομάδα. Πρώτοι σταθμοί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα είναι τα Τρίκαλα και η Λάρισα. Στο θεσσαλικό κάμπο βρέθηκε δυο φορές μέσα στο Μάρτιο με αφορμή το  σιδηροδρομικό δυστύχημα και επιθυμεί να επιστρέψει λίγο πριν τις κάλπες.  Πιθανότατα στις 13 και 14 του μήνα να επισκεφτεί τον Βόλο και το Αγρίνιο.

Η πέντε τελευταίες ομιλίες του μέχρι στιγμής, έχουν κλείσει ως εξής: τη Δευτέρα, 15 του μήνα, θα μιλήσει στα Ιωάννινα, την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη στο Ηράκλειο, την Πέμπτη στην Αθήνα και την Παρασκευή στο «Συριζαϊκό φρούριο» της Πάτρας, από όπου ευελπιστούν να σταλεί το μήνυμα της νίκης.

Πηγή: skai.gr