Οι προειδοποιήσεις των «53» σε Τσίπρα: Μην αλλάξεις όνομα και γραμμή

Σε κείμενο-απόφαση της πανελλαδικής τους συνδιάσκεψης οι «53» του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του συνεδρίου του κόμματος, θέτουν κόκκινες γραμμές να μην αλλάξει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να διατηρηθεί η αριστερή ταυτότητα του κόμματος ενώ κάνουν λόγο για "περίοδο αναστοχασμού", η οποία θα πρέπει να γίνει "αναγκαστικά εν κινήσει" για να μην σταματήσει η αντιπολίτευση έναντι της ΝΔ.

Αναλυτικά το κείμενο των "53"

Αυτό το κείμενο-απόφαση θα δημοσιευθεί σήμερα και οι «53» κάνουν αυτοκριτική για "υποτονική και αμήχανη" πολλές φορές μετεκλογική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι λανθασμένα εστιασμένη στα σκάνδαλα του παρελθόντος.

Παράλληλα, ζητούν να γίνει "σοβαρός και οργανωμένος απολογισμός" και τάσσονται κατά οποιασδήποτε αλλαγής η συμπλήρωσης του ονόματος του κόμματος διότι "μπορεί να δημιουργήσει συγχύσεις".

Ωστόσο, το κείμενο των «53» διαπνέεται λιγότερο από διάθεση εσωκομματικής αντιπολίτευσης και πολύ περισσότερο από πνεύμα συμφωνίας, με κάποιους δικούς τους χρωματισμούς, σχεδόν σε όλες τις βασικές στρατηγικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Για παράδειγμα, γίνεται ρητή αναφορά σε συμφωνία με τη διακήρυξη της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία "αποτυπώνει ξεκάθαρα τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ".

Επίσης, επισημαίνεται ότι "η ήττα έγινε με τον πιο «προνομιακό» τρόπο, με πολύ μεγάλο ποσοστό, μετά από τεσσεράμισι χρόνια δύσκολης διακυβέρνησης, και χωρίς να τίθεται από πουθενά η συνήθης αμφισβήτηση της ηγεσίας που είθισται να συνοδεύει τις εκλογικές ήττες στα αστικά κόμματα, ενώ μάλιστα έχουμε το μάλλον πρωτοφανές φαινόμενο το κόμμα να μαζικοποιείται μετά την εκλογική ήττα".

Πηγή: skai.gr