ΚΑΙΡΟΣ

Οι διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας: Διεθνοποίηση των τουρκικών προκλήσεων

Εξάλλου, πρόθεση του Έλληνα Πρωθυπουργού είναι να θέσει το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων κατά την Σύνοδο Κορυφής στην Πράγα.

Θετικό πρόσημο για την Ελλάδα έχει το ενδεχόμενο παρουσίας του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Σύνοδο Κορυφής στην Πράγα.

Συγκεκριμένα, όσο πιο κοντά βρεθεί στη Δύση η Τουρκία, τόσο περισσότερο αυτό θα επηρεάσει θετικά την σχέση της με την Ελλάδα. 

Εξάλλου, πρόθεση του Έλληνα Πρωθυπουργού είναι να θέσει το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων κατά την Σύνοδο Κορυφής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εφόσον πάρουν τον λόγο όλοι οι ηγέτες, και την Πέμπτη θα επισημάνει το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και εφόσον βρίσκεται εκεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό να παρουσιάζει τις ελληνικές αιτιάσεις για την αποσταθεροποιητική στάση, τις προκλήσεις και την επιθετικότητα της Άγκυρας, απευθείας.

Σε κάθε περίπτωση, η Τουρκία δεν θα συναντήσει ούτως ή άλλως ένα εύκολο περιβάλλον στην Πράγα καθώς όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ενημερωθεί από την Ελλάδα για την στάση της και υφίσταται διάχυτος εκνευρισμός τόσο αναφορικά με το ζήτημα της Ελλάδα όσο και με την συμπεριφορά της στο ζήτημα της Ουκρανίας.
 

Πηγή: skai.gr