Ο Χρήστος Στυλιανίδης βασικός υποψήφιος υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Ο κύβος ερρίφθη και σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο Ελληνοκύπριος πολιτικός και πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, έχει τις περισσότερες πιθανότητες, όπως όλα δείχνουν, να γίνει ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η επιλογή του κ. Στυλιανίδη, μόνον τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς έχει βαθιά εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων και θεωρείται πολιτικός που μπορεί να ανταπεξέλθει στη θέση του συγκεκριμένου υπουργείου, που είναι κομβικό και ιδιαιτέρως κρίσιμο εξαιτίας τόσο των καταστροφικών πυρκαγιών όσο και της κλιματικής αλλαγής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κ. Στυλιανίδης διετέλεσε Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, αλλά και ευρωβουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στην Κύπρο υπήρξε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος[ και βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας εκλεγμένος με τον ΔΗΣΥ την περίοδο 2006-2013.

Παράλληλα, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι «κλείδωσε» το όνομα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και πρόκειται για τον πρώην Αρχηγό ΓΕΑ Ευάγγελο Τουρνά.

Tη Δευτέρα (6/9), στις 11.30 το πρωί, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπροσωπος Γιάννης Οικονόμου θα ανακοινώσει επισήμως τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ολοκλήρωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, δηλαδή την ηγεσία του νεοσύστατου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας. 

Στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου θα πραγματοποιήσει την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου.

Πηγή: skai.gr