Ο Νίκος Χαρδαλιάς υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη ΝΔ

Ανακοινώθηκε και επισήμως η υποψηφιότητά του

Ανακοινώθηκε και επίσημα η υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής με τη στήριξη της ΝΔ.

Η υποψηφιότητα του ήταν σχεδόν σίγουρη για την περιφέρεια Αττικής, στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, μία εξέλιξη που φαίνεται να κλείδωσε μετά την επίσκεψη του κ. Χαρδαλιά στο Μέγαρο Μαξίμου χθες, όταν επέστρεψε από τα στρατόπεδα τα οποία επισκέφθηκε για να επιθεωρήσει τα συστήματα πυρασφάλειας, και τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος πολλές φορές έχει χαρακτηριστεί και έχει αποδείξει ότι είναι άνθρωπος ειδικών αποστολών κρίθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου ως το πρόσωπο που μπορεί να ριχτεί στην αυτοδιοικητική μάχη για τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας και να τη νικήσει. Άλλωστε πρόκειται για ένα πρόσωπο που χαίρει της εμπιστοσύνης του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη και σύμφωνα με πληροφορίες σκέψεις και συζητήσεις για την εμπλοκή του κ. Χαρδαλιά στην αυτοδιοίκηση και ειδικά στην περιφέρεια είχαν γίνει και κατά το πρόσφατο παρελθόν χωρίς να ευοδωθούν, αλλά μετά τις εξελίξεις θεωρείται το καταλληλότερο πρόσωπο.

Ο κ. Χαρδαλιάς ήταν ένα από τα δύο ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι των συζητήσεων για την περιφέρεια της Αθήνας, με το άλλο όνομα να είναι ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Πρόσωπο που το απόγευμα της Παρασκευής εκκλήθη από στενό συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη και κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη συνομιλία τους, φέρεται να εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για αυτό το εγχείρημα. Ο ίδιος ο κ. Παπανικολάου πάντως έκλεισε κάθε σενάριο με ανάρτησή του, στην οποία ξεκαθάρισε ότι στις προσεχείς εκλογές θα διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία της Γλυφάδας.

Πηγή: skai.gr