Κλείσιμο

Η υποψηφιότητα Χαρδαλιά για την περιφέρεια Αττικής και ο «γρίφος» Πατούλη

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αναμένεται να λάβει το χρίσμα της Πειραιώς για την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας - Πολλές φορές έχει χαρακτηριστεί και έχει αποδείξει ότι είναι άνθρωπος ειδικών αποστολών

Της Πηνελόπης Γκάλιου

Εντός της ημέρας αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις του Μεγάρου Μαξίμου, σχετικά με το πρόσωπο που θα στηρίξει η ΝΔ για την περιφέρεια Αττικής, στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, με δεδομένη να θεωρείται πλέον η στήριξη στο πρόσωπο του υφυπουργού Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά. Μία εξέλιξη που φαίνεται να κλείδωσε μετά την επίσκεψη του κ. Χαρδαλιά στο Μέγαρο Μαξίμου χθες, όταν επέστρεψε από τα στρατόπεδα τα οποία επισκέφθηκε για να επιθεωρήσει τα συστήματα πυρασφάλειας, και τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αναμένεται να λάβει το χρίσμα της Πειραιώς για την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας μετά τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε σε κόμμα και κυβέρνηση, ο νυν περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης με το περιβόητο ζεϊμπέκικο στο Ζάππειο, εν μέσω πυρκαγιών και καταστροφών ανα την επικράτεια, που οδήγησε στην ανάκληση του χρίσματος της ΝΔ από το πρόσωπό του και την άμεση αναζήτηση του “αντικαταστάτη” του.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος πολλές φορές έχει χαρακτηριστεί και έχει αποδείξει ότι είναι άνθρωπος ειδικών αποστολών κρίθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου ως το πρόσωπο που μπορεί να ριχτεί στην αυτοδιοικητική μάχη για τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας και να τη νικήσει. Άλλωστε πρόκειται για ένα πρόσωπο που χαίρει της εμπιστοσύνης του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη και σύμφωνα με πληροφορίες σκέψεις και συζητήσεις για την εμπλοκή του κ. Χαρδαλιά στην αυτοδιοίκηση και ειδικά στην περιφέρεια είχαν γίνει και κατά το πρόσφατο παρελθόν χωρίς να ευοδωθούν, αλλά μετά τις εξελίξεις θεωρείται το καταλληλότερο πρόσωπο.

Ακόμη κι αν η ρήξη με τον Γιώργο Πατούλη δε σημαίνει ότι ο νυν περιφερειάρχης άρει την υποψηφιότητά του, αλλά αποφασίσει να κατέβει χωρίς το χρίσμα της ΝΔ κόντρα στο νέο υποψήφιο της ΝΔ. Παρά το παρασκήνιο άλλωστε που υπάρχει μετά την ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου στο πρόσωπο του Γιώργου Πατούλη, ο ίδιος εκτός από τη δήλωση συγνώμης για το επίμαχο ζεϊμπέκικο, δεν έχει αντιδράσει ακόμα στις διεργασίες που είναι σε προχωρημένο στάδιο και μένει να ανακοινωθούν.

Εκτιμήσεις λένε ότι πιθανότατα ο Γιώργος Πατούλης δεν θα κάνει “πίσω” και θα επιδιώξει να δώσει τη μάχη ακόμα και με δικές του δυνάμεις. Εξάλλου διαθέτει δικό του μηχανισμό, παρότι μέρος αυτού πιθανότατα να μετακινηθεί στο νέο “επίσημο” υποψήφιο της ΝΔ, όταν ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά. Πάντως, μια από τις διαβεβαιώσεις που έχει λάβει ο Νίκος Χαρδαλιάς, φέρεται να είναι ότι η υποψηφιότητα του θα στηριχθεί από τον γαλάζιο κομματικό μηχανισμό, τόσο σε επίπεδο προσώπων όσο και σε επίπεδο ουσίας. Το νήμα των εξελίξεων θα “ξετυλιχθεί” ως την Τρίτη, καθώς σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Χαρδαλιά ενώ την Τρίτη ο ίδιος θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη , μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Κύπρο και τη Λέσβο.

Ο κ. Χαρδαλιάς ήταν ένα από τα δύο ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι των συζητήσεων για την περιφέρεια της Αθήνας, με το άλλο όνομα να είναι ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Πρόσωπο που το απόγευμα της Παρασκευής εκκλήθη από στενό συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη και κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη συνομιλία τους, φέρεται να εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για αυτό το εγχείρημα. Ο ίδιος ο κ. Παπανικολάου πάντως έκλεισε κάθε σενάριο με ανάρτησή του, στην οποία ξεκαθάρισε ότι στις προσεχείς εκλογές θα διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία της Γλυφάδας.

“Με όλη μου την αγάπη. Για την πόλη μας και για τους ανθρώπους της. Για όσα ζήσαμε. Για όλα αυτά που πετύχαμε. Για αυτά που έρχονται. Λαμβάνω την τιμή να θέσω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως επικεφαλής του συνδυασμού “Η Γλυφάδα μας”. Τα καλύτερα είναι μπροστά” έγραψε στην ανάρτησή του.

Πηγή: skai.gr