Ντόρα Μπακογιάννη σε ΣΚΑΪ: Με πειθώ στους ανεμβολίαστους- Καλή η πρόταση Φίλη

Εξαιρετική χαρακτήρισε την τοποθέτηση της Εκκλησίας σχετικά με την προτροπή για διενέργεια τεστ σε ανεμβολίαστους η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα». «Μεγάλος και Πεφωτισμένος Ηγέτης ο Αρχιεπίσκοπος, είμαστε ευγνώμονες στην Εκκλησία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Εκκλησία με διαφορετικό λόγο και αξιοπιστία προς το δικό τη ποίμνιο μπήκε μπροστά σε συνεργάσια με την κυβέρνηση» πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη, εξηγώντας ότι «οτιδήποτε είναι ανεφάρμοστο, αδυνατίζει την ίδια την απόφαση»

Σύμφωνα με την ίδια δεν μπορούσε να το επιβάλλει η κυβέρνηση και για λόγους πρακτικούς, ενώ εκτίμησε ότι με την πίεση που θα υπάρξει ένα κομμάτι των πιστών θα πειστεί.

«Από αυτούς που αρνούνται το εμβόλιο, το 50% δεν πλησιάζεται. Υπάρχει όμως και το 50% που φοβάται», επισήμανε η κ. Μπακογιάννη παρομοιάζοντας το φόβο που νιώθουν ορισμένοι με το φόβο που νιώθει η ίδια για το σεισμό και τις κατσαρίδες. «Υπάρχει ο λογικός (φόβος) και ο παράλογος», σημείωσε με νόημα.

Σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα, απάντησε ότι θα πρέπει να δοκιμάσουμε δια της πειθούς εξηγώντας ότι στην υποχρεωτικοτητα έχεις εξαντλήσει τα όρια σου.

Μάλιστα συμφώνησε με την πρόταση του Νίκου Φίλη να λήγει μετά το εξάμηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, χαρακτηρίζοντας καλή και εποικοδομητική πρόταση, ενώ τον κάλεσε να βγουν σε όποιο καφενείο και πλατεία να πείσουν για την πρώτη και την τρίτη δόση.

Αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα, η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε απογοητευτική τη στάση του. Όπως ανέφερε η αντιπολιτευτική ανάγκη τον κάνει να αδυνατίζει μια Επιτροπή Επιστημόνων παρόλο-που όπως είπε- που έχει ταχθεί υπερ του εμβολιασμού, ενώ κατά την ίδια θα πρέπει να γίνει το αντίθετο.

Στο θέμα των ελληνοτουρκικών, η πρώην υπουργός δήλωσε ότι ο Ερντογάν κατέβασε τους τόνους μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, επισημαίνοντας ότι κανένας δεν μπορεί ξέρει πόσο αυτό θα κρατήσει. 

«Γι αυτό και η Ελλάδα προχωράει την αμυντική θωράκιση της και τις διεθνείς της συμμαχίες και κυρίως παραμένει ένα τέρας ψυχραιμίας, όπως είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης», τόνισε.

Για την κατάσταση της υγείας της, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι «όλα καλά, προχωράω και κάνω τις θεραπείες με αισιοδοξία και όλα θα πάνε καλά».

Πηγή: skai.gr