Σε Λονδίνο και Βιέννη μεταβαίνει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας

Στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Αυστρία μεταβαίνει αύριο, Δευτέρα, και μθαύριο, Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συναντηθεί με υψηλούς αξιωματούχους των δυο χωρών.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, 7 Μαρτίου, στο Λονδίνο, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να συναντηθεί με την υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Λιζ Τρας.

Την Τρίτη 8 Μαρτίου, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στη Βιέννη όπου αναμένεται να συναντηθεί με την Γενική Γραμματέα του ΟΑΣΕ, Χέλγκα Μαρία Σμιτ.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον  Αυστριακό ομόλογό του Αλεξάντρ Σάλενμπεργκ, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και δηλώσεις στον Τύπο γύρω στις 16.30 (ώρα Ελλάδας).

Κατόπιν, ο υπουργός Εξωτερικών πρόκειται να συναντηθεί με την πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου, Rendi Wagner, καθώς και με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Πρόεδρο της Επιτροπής  Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Αυστριακού Κοινοβουλίου, Rheinhold Lopatka.  

Στις ανωτέρω συναντήσεις οι συνομιλίες θα εστιάσουν στις εξελίξεις στο ζήτημα της Ουκρανίας μετά την ρωσική επίθεση, στο συντονισμό ενεργειών στο πλαίσιο των Διεθνών Οργανισμών, καθώς και σε περιφερειακά ζητήματα όπως οι  εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της  επίσκεψής του στη Βιέννη ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αυστρίας και Έξαρχο Ουγγαρίας κ. Αρσένιο.

Πηγή: skai.gr